Hizan’da operasyon 26. gününde sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filli yasağın devam ettiği Hizan’da binlerce asker ve korucunun katılımıyla başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyonlarda dün gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. 

Bitlis’in Hizan ilçesinde birçok köyün bulunduğu bölgede, 14 Temmuz’da ilan edilen “Özel Güvenlik Bölgesi” 28 Temmuz’da sona ermesine rağmen yasak, fiili olarak halen devam ediyor. Köylerin bulunduğu alanlarda çok sayıda asker ve korucunun katılımıyla başlatılan operasyon devam ederken, operasyonların Hûzeran köyü kırsalındaki Tuskan bölgesinde yoğunlaştığı belirtildi. 

Yaşanan bombardımanda 1 HPG’li yaşamını yitirdi

Tam bir aydır süren operasyon ve çatışmaların 26’ıncı gününde HPG’li Güven Özcan’ın (Rêdûr Sîser) yaşamını yitirmişti. Binlerce asker ve korucunun katıldığı operasyonlarda, dün gün boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Hûzeran, Xûlepûr ve Kekulan köyleri civarında bulunan Tuskan bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir HPG’linin yaşamını yitirdiği belirtildi. 25-26 Temmuz tarihlerinde yaşanan çatışmada yaralandığı belirtilen HPG’li, dün gece yaşanan İHA ve SİHA bombardımanı sonucu yaşamını yitirdiği ifade edildi. 

Ağaçlar kesilmeye devam ediliyor

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; dün yaşanan çatışmaların ardından bugün köy merkezlerinden çekilen binlerce asker ve korucunun Tuskan bölgesindeki operasyona kaydırıldığı kaydedildi. Tuskan’da yine ağaçlar kesilirken, bölgede bulunan dağ yamaçları da sürekli bombalanıyor.

Özellikle Xûlepûr köyündeki fındık ağaçları, bölgeye getirilen kepçelerle köklerinden sökülmeye devam edilirken, askerlerin, ağaçlık alanların büyük bir bölümünü, yol açmak için yok ettiği ifade edildi.  

2 kişi gözaltına alındı

Bu arada Xûlepûr köyünde dün bir eve yapılan baskında “yasaklara uymadıkları” gerekçesiyle 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.A. karakolda serbest bırakılırken, A.A.’nın bugün ifadesinin alınması bekleniyor. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | _a_rm_1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Hizan’da operasyon 26. gününde sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir