Hizbullah İsrail’e atılan füzeyi kabullendi: Lübnan’ın güneyi vuruluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, Lübnan topraklarından fırlatılan tanksavar füzesinin askeri bir noktaya isabet ettiğini duyurdu; saldırıyı Lübnan Hizbullahı üstlendi. İsrail ordusu, yeniden Lübnan’ın güneyini hedef aldı.

Hamas‘ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın ‘Aksa Tufanı‘ saldırısıyla başlayan çatışmalar beşinci gününde devam ederken, İsrail ordusu, Lübnan topraklarından İsrail’e tanksavar füzesi ile bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, 8 Ekim Pazar gününden bu yana zaman zaman karşılıklı çatışmaların yaşandığı İsrail-Lübnan sınırındaki son gelişmelere ilişkin bilgi paylaşan İsrail ordusunun konuya ilişkin açıklamasında, Lübnan topraklarından İsrail’e ait bir askeri noktaya tanksavar füzesi ile saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Lübnan Hizbullahı füze saldırısını üstlendi

Reuters’ın haberine göre, İsrail ordusunun bu açıklamasının ardından Lübnan Hizbullahı da bir açıklama yaparak söz konusu füze saldırısını üstlendi. Bugün Lübnan topraklarından İsrail topraklarına atılan hassas güdümlü füzelerin fırlatılmasında sorumlu olduğunu belirten Lübnan Hizbullahı, son saldırının üç Hizbullah mensubunun ölümüne sebep olan İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiğini kaydetti.

‘İsrail, Dharya’daki roket fırlatma noktasını hedef aldı’

İsrail’e yapılan bu füze saldırısının ardından İsrail Lübnan’ın güneyini vurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, ordu, İsrail’in kuzeyinde bulunan Arab al-Aramshe kasabası yakınlarındaki mevkilerinden birinin vurulması üzerine Lübnan’a saldırdı. 

Bir Lübnan güvenlik kaynağı, Hizbullah’ın İsrail’e iki hassas güdümlü füze fırlattığını aktarırken, Lübnan’ın güneyindeki Rmeish’te yaşayanlar İsrail saldırısının yakınlarında gerçekleştiğini söyledi. Reuters’a konuşan bir güvenlik kaynağı, İsrail’in Arab al-Aramshe’nin karşısındaki Dhayra’nın çevresindeki roket fırlatma noktasını hedef aldığını aktardı.

Dünkü saldırıyı Hamas üstlenmişti

İsrail ordusu, 10 Ekim Salı günü de Lübnan’ın güneyinden İsrail’e doğru en az 15 roket fırlatıldığını, bunlardan 4’ünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini, 10’unun ise açık alanlara düştüğünü belirtmişti. İsrail, roket atışlarına karşılık Lübnan’daki hedeflerin topçu atışlarıyla vurulduğunu duyurmuştu. Lübnan’dan İsrail’e dün düzenlenen roket saldırısını ise Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları üstlenmişti.

AA’nın haberine göre, Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’ın güneyinden İsrail’in kuzeyindeki El-Celil bölgesine roketli saldırı düzenlendiği belirtilmişti. Açıklamada, “İşgalin çöküşünü ve halkımızın özgürlük hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra Mescid-i Aksa’nın kurtarılması, Kudüs’ün geri alınması, esirlerimizin serbest kalması ve Gazze Şeridi’ne yönelik ablukanın kaldırılmasına kadar direnişimiz devam edecek” denilmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah İsrail’e atılan füzeyi kabullendi: Lübnan’ın güneyi vuruluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir