Iğdır İHD: Hakikat ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’ne yönelik müdahaleyi protesto eden İHD Iğdır Şubesi, hakikat ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. 

Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına rağmen polis ablukasının kalkmadığı Galatasaray Meydanı‘nda açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne dönük her hafta gerçekleşen polis müdahalesi İnsan Hakları Derneği (İHD) Iğdır Şubesi tarafından protesto edildi. İHD Iğdır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Israrımız en büyük gücümüzdür. Kayıplarımızdan da, hakikat ve adalet arayışımızdan da vazgeçmeyeceğiz” denildi.

AYM kararına dikkat çekildi

Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına değinilen açıklamada, “AYM, 23 Mart 2023 tarihli Gülseren Yoleri kararı ile bir kez daha söz konusu engellemenin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlali olduğuna karar verdi. Bunun üzerine İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı’na başvurarak Anayasa Mahkemesi kararının gereğinin yerine getirilmesini talep ettik. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı verip ihlalin ve sonuçlarının ortadan kaldırılmasına hükmetmesine rağmen Galatasaray’da basın açıklaması yapma hakkımız beş haftadır polis şiddeti ile engellenmeye devam ediyor. Yaptıkları engelleme ve gözaltılar o kadar hukuksuz ki savcı, gözaltına alınanların adli işlem yapılmadan serbest bırakılmaları talimatı vermek zorunda kalıyor” denildi.

‘AYM kararına uymak zorundasınız’

945. haftada bir kez daha hatırlatmada bulunulan açıklamada, kamu gücünü kullanan tüm aktörlerin, kesin ve bağlayıcı nitelikteki Anayasa Mahkemesi kararlarına uymak zorunda olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“İstanbul Valiliği, Beyoğlu Kaymakamlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Anayasa Mahkemesi’nin hükme bağladığı ihlal ve sonuçlarını ortadan kaldıracak şekilde hareket etmek zorundadır. İhlalde ısrar etmek suçtur ve biz bu suçun takipçisi olacağız. Anayasa Mahkemesi’nin saygı gösterilmesini istediği Galatasaray’da toplanma ve basın açıklaması yapma hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. 28 yıllık pratiğimizle söylüyoruz; susmayacağız. Zalimin hakikat ve adaletle aramıza ördüğü barikatları ısrarla, inatla yıkma kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Iğdır İHD: Hakikat ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir