İHD: En çok şüpheli kadın ölümü Hakkari ve Van’da yaşandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHD, hazırladığı ‘Kadına Yönelik Şiddet Raporu’nda, şüpheli kadın ölümlerinin en çok Hakkari, Van ve Urfa’da gerçekleştiğine dikkat çekti.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD), hazırladığı kadına yönelik şiddet raporunda bölge illerinde son bir yılda en az 37 kadının aile içi şiddet sonucu yaşamını yitirdiğini bildirdi. Rapora göre en çok Diyarbakır, Antep ve Urfa’da kadın cinayetleri işlendi. İHD Diyarbakır Şubesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 Kasım 2022 ve 1 Kasım 2023 Tarihleri Arası Kadına Yönelik Şiddet Raporu”nu açıkladı.

Raporda şu bilgiler yer aldı:

“Bölgede en az 34 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiştir. En az 7 kadın intihara sürüklenerek yaşamına son vermiştir. Bölgede aile içi şiddet sonucu en az 37 kadın yaşamını yitirirken, en az 7 kadın yaralanmış, en az 1 kadın ise cinsel saldırıya uğramıştır. Bölgede toplumsal alanda şiddet sonucu en az 8 kadın yaşamını yitirirken, en az 6 kadın yaralanmış, 3 kadın ise yaralanmıştır. Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, en az 7 kadın ihtihar, en az 45 kadın ise aile içi ve toplumsal alanda gerçekleşen erkek şiddeti sonucu katledilmiştir. 34 kadın ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiştir. Bölgede en çok Diyarbakır, Antep ve Urfa’da kadın cinayetleri gerçekleşirken, kadınlar mekânsal olarak en çok ev içinde katledildi. Şüpheli kadın ölümleri en çok Hakkari, Van ve Urfa’da gerçekleşmiştir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İHD: En çok şüpheli kadın ölümü Hakkari ve Van’da yaşandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir