İHD Van Şubesi, 10 Ocak sebebiyle düzenlediği programda gazetecilerle bir araya geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İHD Van Şubesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle düzenlediği programda gazetecilerle bir araya geldi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle program düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi. Programda konuşan İHD Van Şube Başkanı Fırat Durmaz, basın özgürlüğü anlamında Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini aktarıyor.

Türk basın tarihine ‘Dokuz patron olayı’ olarak geçen ve gazetecilerin haklarının ilk kez yasal güvence altına alındığı 10 Ocak 1961 tarihinden bugüne 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.

‘Halkın bağımsız haber alma hakkı gasp ediliyor’

İHD Van Şubesi, 10 Ocak sebebiyle düzenlediği programda gazetecilerle bir araya geldi - WhatsApp Image 2024 01 11 at 17.19.26 1

İHD Van Şube Başkanı Fırat Durmaz

Durmaz, yaptığı konuşmada 80’li yıllardan itibaren gazeteciler nezdinde halkın bağımsız ve doğru haber alma hakkının gasp edilmeye, sekteye uğratılarak yok edilmeye çalışıldığını belirterek, “Orhan Karaağar, Cengiz Altun, Nazım Babayiğit, Gurbetelli Ersöz şahsında Kürt coğrafyasında yaşanan insanlık suçlarını ve trajedileri anlatmak için yola koyulan özgür basın emekçileri ‘’faili belli’’ cinayetlerle katledilerek, halk ve coğrafya karanlığa gömülmek istendi. Metin Göktepe işkence edilen bedeni ile tarihe ışık olurken yetim bir Ermeni çocuğu olan sevgili Hrant Dink altı delik ayakkabısı ile halkın makus talihinin en derin ifadesi oldu. Bu yüzdendir ki özgür gazetecilik ve hak arayıcılığı ülkemizde ve özelde Kürt coğrafyasında yıllardır potansiyel bir suç olarak görülürken bu uğurda can verecek, zindanlara atılacak denli bedeller ödeyen basın emekçilerini saygıyla, şükranla yad etmek, anmak bizlerin en temel görev ve sorumluluğu olmaktadır,” diyor.

Son olarak gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün kutlayan Durmaz, “Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu bilgilendiren ve bunun yanı sıra toplumun talep ve beklentilerini dile getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getirerek yerelde ve ulusalda görev yapan tüm basın emekçisi dost ve yoldaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz,” diyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İHD Van Şubesi, 10 Ocak sebebiyle düzenlediği programda gazetecilerle bir araya geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir