İpekyolu Belediyesi temizlik şirketinde yolsuzluk: Sorumlu müdür görevden alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İpekyolu Belediyesi temizlik işlerini yürüten Alan Sosyal Şirketi’nde yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. Yaşanan yolsuzlukla ilgili şirketin Van’da bulunan sorumlusu Coşkun Işık görevden alındı.

 

Daha önce yolsuzluk olayları ile gündeme gelen ve İpekyolu Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten Alan Sosyal Hizmetler Gıda Nak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti.’de yolsuzluk yaşandığı iddia edildi. Özellikle hizmet için alınan araç ve ihale şartlarında yolsuzluk yapıldığı tespit edildiği belirtilirken, konuyla ilgili mesul Müdür Coşkun Işık’ın ise görevden alındığı öğrenildi.

 

Daha önceden de yolsuzluk tartışmalarıyla gündeme gelmişti

 

Uzun yıllardır kentin temizlik işlerini yürüten Alan Sosyal Şirketi daha öncede yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmişti. İş makinelerinin sözleşmede belirtilen şartlara göre kullanılmamasından dolayı sık sık gündeme gelirken, bazı konulardan dolayı hukuki süreçler başlatılmıştı.

 

Işık, basını hedef göstermişti

 

Serhat News, 28 Temmuz’da İpekyolu Belediyesi personelinin de içinde bulunduğu yolsuzluk belgelerine ilişkin haber yapmıştı. Yapılan usulsüzlük sonucu, ihaleyi alan Alan Sosyal Hizmetler Gıda Nak. İnş. San. Tic. Ltd. Şti., adına mesul Müdür Coşkun Işık imzasıyla noter aracılığı ile gönderilen tekzip metninde yolsuzluk veya usulsüzlüğe ilişkin izah yapılması beklenirken, gazeteciye ve kuruma yönelik hakarete varan ithamlarda bulunmuştu.

 

 

Şirket, gazeteciyi ‘Yasa Dışı Odaklara Hizmet Etmekle’ suçladı

 

Söz konusu ihale hakkında belediye, haksız kazancı tespit ederek firmadan ödenek kesintisi yaparken, tekzip yazısında izah yerine ajansımız hedef gösterilerek, ağır ithamlara maruz bırakılmıştı. Teknik şartnameye eklenen ‘ihaleye girecek firmaların kullanacağı araçların, firmaya ait olması lazım’ ibaresiyle birçok firmanın ihaleye girmesinin engellendiği yönündeki haber içeriğine atıfta bulunan metinde, “Bölgede ihaleye girecek firmaların önü kapatıldığı iddiası ise gazeteniz ve sözde haberinizin kimlere biat ve hizmet edilerek yayına sokulduğu kanıtlanmaya yeterlidir. Belli ki gazeteniz yaşadığı oluşumlarla irtibatlı olup, bu yasadışı oluşumlara hizmet etmek üzere yalan/sözde haber yayını yapmayı ilke haline getirmiştir. Gayeniz yasadışı oluşumlara hizmet etmek ve bu yasadışı kaynaklardan beslenmek gibi bir misyona hizmet ettiğiniz net ve aşikâr olarak ortadadır,” diye belirtilmişti.

 

Serhat News

 

Gazeteci Güler: Tekzip yazısı yazan şirket yolsuzluğu kapatma derdinde!

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İpekyolu Belediyesi temizlik şirketinde yolsuzluk: Sorumlu müdür görevden alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Söz konusu firma büyükşehir de Bekir Kaya döneminde 7 yıl boyunca aynı yolu izledi. Her yıl ihale direk bu firmaya verildi. Şartnameler söz konusu firmaya göre hazırlandı. Araçlar çalıştırılmadan ücretleri ödendi. Hiç kimse hiç bişey demedi, yapmadı. Kişiler değişsede düzen ve sistem değişmiyor maalesef.

    Cevapla