İran’da katledilen Armita’nın cenazesine katılanlara dönük ‘Cadı Avı’ sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da ‘Ahlak Polisleri’ tarafından maruz kaldığı işkence sonucu yaşamını yitiren 16 yaşındaki Armita Garavand‘ın cenaze törenine katılanlara dönük başlatılan ‘Cadı Avı’nda 3 kişi daha gözaltına alındı.

İran ahlak polisi tarafından bir metroda işkence edilmesinin ardından komaya giren ve hayatını kaybeden Kürt kızı Armita Garavand’ın cenaze törenine katılan avukat ve insan hakları savunucusu Nesrin Sotoudeh da gözaltına alındı.

Törende ayrıca Ukraynalı uçak kazası kurbanlarının aile üyelerinden Manzar Zarrabi, Masoud Zeinalzadeh ve Mohammad Garavand adlı iki eğitimci daha cenaze töreni sırasında güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Norveç merkezli Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre 29 Ekim günü Armita Garavand’ın Tahran’daki Behesht Zahra’daki cenaze törenine katılan avukat Nasrin Sotoudeh güvenlik güçleri tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Eş zamanlı olarak aynı törene katılan Ukrayna uçak kazasında iki çocuğunu, torununu ve gelinini kaybeden Manzar Zarrabi de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltı sırasında şiddete ve fiziksel tacize maruz kaldı.

Ayrıca öğretmenler sendikası aktivisti Masoud Zeinalzadeh ile ihraç edilen öğretmen ve Armita Garavand’ın ailesinin akrabası Mohammad Garavand da gözaltına alındı. Mohammad Garavand birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Tutuklanmalarının ardından Nesrin Sutude, Manzar Zarrabi ve Masoud Zeinalzadeh, Tahran eyaletinin Ray Şehri’ndeki bir güvenlik gözaltı merkezine nakledildi.

Daha önceki bir raporda Hengaw, Armita Garavand’ın cenazesinin yüksek düzeyde güvenlik kontrolüyle karakterize edildiğini, resepsiyon salonunda bulunanların büyük ölçüde İslam Cumhuriyeti’nin güvenlik kurumlarının organize üyelerinden oluştuğunu detaylandırmıştı.

Tahran’da Ahlak Polisi olarak bilinen başörtüsü kuralını uygulayan hükümet görevlilerinin elinde trajik bir şekilde hayatını kaybeden Kirmanşan kenti nüfusuna kayıtlı 16 yaşındaki Armita Garavand, 29 Ekim’de Behesht Zahra’da sıkı güvenlik önlemleri altında toprağa verildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da katledilen Armita’nın cenazesine katılanlara dönük ‘Cadı Avı’ sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir