İran’da saldırıya uğrayan çocuğun ailesinin telefonlarına el konuldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’da, başörtü takmayı reddettiği için rejim güçlerinin fiziksel şiddetine maruz kalan 16 yaşındaki Armita Garawand’nın tutulduğu yoğun bakımdaki fotoğraflarının yayınlanmasının ardından tüm aile bireylerinin cep telefonlarına el konuldu.

İran’ın başkenti Tahran’da, başörtü takmayı reddettiği için rejimin güçlerinin fiziksel şiddetine uğrayıp yoğun bakımda tedavisi süren Kirmanşahlı 16 yaşındaki Armita Garawand adlı kız çocuğunun ailesine yönelik baskılar artmaya başladı. 

Garawand’ın şiddet gördüğü görüntüler ile yoğun bakım servisindeki fotoğraflarının yayınlanmasının ardından rejim güçleri, tüm aile bireylerinin cep telefonlarına el koydu. 

Hastanede güvenlik önlemleri 

Garawand’ın yoğun bakım servisinde kaldığı Fajr Hastanesi etrafından da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hastaneye gelenlerin tümü kimlik kontrolünden geçiriliyor.

Öte yandan sağlık durumu halen ciddiyetini koruyan Garawand için bazı uluslararası kurumların da harekete geçtiği öğrenildi. 

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’da saldırıya uğrayan çocuğun ailesinin telefonlarına el konuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    6 Ekim 2023, 12:49

    […] İran’da “Rehbet Devriyeleri”nin başörtüsü takmadığı gerekçesiyle ağır yaraladığı Armita Garawand için başlayan protestolar büyüyor.  […]

    Cevapla