Kandaşoğlu meydan okudu: Samimi isen toplu istifa edelim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tartışmalı Van TSO seçimleriyle ilgili açıklama yapan beyaz liste başkan adayı Zahir Kandaşoğlu, mevcut başkan Necdet Takva’yi samimi olmamakla suçlayarak, “Eğer o zat samimi ise biz bu gün seçilen 37 meclis üyesi istifa etmeye hazırız. Hodri meydan diyorum. Gelsin toplu istifa edelim. Bütün gruplarda seçim yenilensin” diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinde 1. Grup seçimlerinin iptal olmasının ardından adaylardan Necdet Takva ve Zahir Kandaşoğlu cephesinden artarda açıklamalar yapılıyor. Yaşanan iptalin ardından iki grup birbirlerine sürekli suçlamalar yöneltirken, 500 sahte oy kullanılmasına ilişkin iddialar ise halen netleşmedi. Önceki gün Necdet Takva’nın yaptığı açıklamaların ardından kameraların karşısına bu kez de resmi olmayan sonuçlara göre seçimi kazanan Zahir Kandaşoğlu geçti. Konuşmasında sahte belgelerin mevcut yönetim tarafından hazırlandığına dikkat çeken Kandaşoğlu, “Bu arkadaşımız daha öncede de odada yolsuzluk yaptı. O zaman arkasında durduk. Bu kez de sahte belge ve kara kod oyunlarıyla seçime gölge düşürdü. Ben buradan sesleniyorum. Eğer samimi ise, gelsin toplu istifa edelim bütün gruplarda seçime gidelim. Biz bu gün toplu istifa etmeye hazırız” diye konuştu.

Yolsuzluklarına bile sahip çıktık

Başkan olduğu dönemde Takva’nın odanın genel sekreterliğine nasıl seçildiğini ve kimler tarafından getirildiğine değinen Kandaşoğlu, “Benim ona yaptığım vefayı hiçe sayarak, bana beyefendi diye hitap etmesini hakaret olarak kabul ediyorum. Bu kişinin odaya nasıl girdiğini anlatmam gerekiyor. Bu kişi Van’ın çocuğuydu. Birkaç insan araya girerek ‘Bunun iki çocuğu var, zor durumdadır’ diye aracı oldular. Biz de müracaatını alarak personel olarak kabul ettik. Meclise sunduk ret edildi, ikinci kez yine bazı insanlar ricada bulundular. Bir kez daha meclise geldi ve kabul ettik. Odanın en önemli mercilerine yerleştirdik. Yine odada bazı yolsuzlukları oldu biz yine de ona sahip çıktık” dedi.

Sahte oyların sorumlusu oda başkanıdır


Herkesin TSO’nun misyonuna göre hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kandaşoğlu, odanın hiç kimsenin arka bahçesi olmadığını söyledi. Kandaşoğlu, “Burada 500 sahte oy varsa bunun sorumlusu odanın başkanı olan kişidir. Kent insanı mavi listenin gitmesini istedi. Odanın başında olan zat bu kadar sahte oy kullanıldı peki neden sadece birinci grubun iptali için başvuru yaptı? Madem ki sen çok samimi, demokrat bir insansın o zaman neden kabul etmiyorsun? Birinci gruba çok fazla şirket kaydırdığı için o grupta seçimin yenilenmesini istiyor. Yahu 500 sahte oy seçimin kaderini değiştirir. Sarı, yeşil ve kırmızı liste belki birkaç grup çıkaracaktı. 13. Gurupta 1 oyla, diğer grupta 4 oyla kaybeden listeler var. Peki ona neden itiraz etmiyorsun? Sen bu odadan ne istiyorsun, seni o odaya götürdük bunun için mi? Kendi geleceği için bu esnafları bu hale getiriyorsa rabbim ona bela versin. Sen marketçiyi almışsın turizm grubuna atmışsın, hiç bunu sormuyor musunuz?” diye konuştu.

Kandaşoğlu meydan okudu: Samimi isen toplu istifa edelim - kandaşoğli2

İlk oyunu seçim sabahı bozduk

Takva’nın kendi ailesinden 39 şirketini otomotive kaydettirdiğini söyleyen Kandaşoğlu, “27 telefon alarak seçim gecesi seçim kuruluna gönderiyor. Bu bir suçtur. Seçim kanununda da bu yoktur. Biz defalarca seçim toplantısı yaptık. Bu konuyla ilgili tek cümle söylemedi. Bize oy vereceğini düşündüğü seçmenlere ayrı yetki belgesi verilmiş. Biz bu oyunu seçim sabahı bozduk. Seçimden iki gün önce bir tv programında 19 meslek grubunun alacağını söyledi. Aslında oyunu buydu. Bu oyun ile bütün grupları almayı planlıyordu. Ama biz kara kod oyunu ile bunu bozduk. Yaptıklarında ben utanıyorum. Ben şerefim namusum ile bu seçime girdim. Ama bu duruma geleceğini asla düşünmedim. Yoksa Necdet bu oylaları alacak biri değil. Bu kentte otomotiv sektöründe olan benim ama Necdet o grubu kazanıyor. Hile olmasa bu mümkün mü” diye sordu.

İki aydır yapılan usulsüzlükleri dile getiriyoruz

İki aydır yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıkması için bütün kurumlara başvuruda bulunduklarını da dile getiren Kandaşoğlu, yapılan oyunların kente yakışmadığını dile getirdi. Kandaşoğlu, “önceki seçimde öz amcamın oğlu onun listesinde seçime girdi. Ama şimdi aileleri deşifre ediyor. Bizde de onlarca tutanak var. Asla hiçbirini açıklamadık. Ben 1959 yılından bu yana bu kentte iş yapan biriyim 20 şirketim var. Size soruyorum. Takva bu odaya geldiği zaman vergi mükellefi bile değildi. Peki bu seçime bakın ben kaç oy kullandım, o kaç oy kullanmış. Bunun basın tarafından araştırmasını istiyorum. Yine eski genel sekreter 7 oy kullanmış. Bu oylar nerden geldi. Çıkıp açıklasın bu oylar nerden geldi. Bu oyun ortadadır. Kimse başka yere çekmesin. Bu seçim kentin kültür ve tarihine yakışmadı. Başa da gelsek vicdanımız rahat olmaz. Ondan seçimler tümüyle iptal olsun. Oda üzerinde oyunların bitmesi içinde bu önemlidir.” Dedi.

Kandaşoğlu meydan okudu: Samimi isen toplu istifa edelim - kandaşoğlu2

Seçimler iptal olmadan oy çalışmasına çıktı

Seçim sonrası birinci grup iptal edilmeden önce Necdet Takva’nın oy çalışmasına çıktığına da dikkat çeken Kandaşoğlu şunlara dikkat çekti: “bakın daha seçime yapılan itiraz sonuçlanmadan Gevaş’a giderek belediye başkanından oy istedi. Peki daha karar çıkmadan nerden biliyordu seçim iptal olacak 120 suratla oy istemeye gitti. Şuan para karşılığında yetki belgeleri topluyor. Van esnafına güvenmiyor.”

Kandaşoğlu’dan sonra aynı grupta bulunan iş insanı Müslüm Erbay ile beyaz liste avukatı seçim süreci ve yapılan hukuki mücadeleyle ilgili bilgi verdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kandaşoğlu meydan okudu: Samimi isen toplu istifa edelim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir