Kanispi, ceviz ve bal festivali renkli görüntülerle başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Çatak ilçesinde, bu yıl onbirincisi düzenlenen “Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Rafting Festivali” renkli görüntülerle başladı.

Kaymakamlık ve belediye tarafından ilçeye 5 kilometre mesafedeki Kanispi Şelalesi’nin bulunduğu bölgede yapılan festival sabah saatlerinde başladı. Yöresel oyunların oynandığı, etkinliklerin düzenlendiği festivalde, İran’dan gelen halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Kaymakam Mehmet Erdem Akbulut, geleneksel hale getirdikleri festivali, salgının etkisinin azalmasıyla 2 yıl aranın ardından tekrar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan da bu yıl renkli görüntülere sahne olan festivale ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

“Çatak turizmde istediği yere ulaşacak”

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ise Çatak’ın marka bir şehir olma yolunda adım adım ilerlediğini söyledi.

İlçede çok güzel bir ortamın oluştuğunu belirten Yardımcı, ” Uluslararası Dünya Şampiyonası’nda Çatak’tan sporcularımız da ülkemizi rafting sporunda temsil edecek. İlçeye fitness salonları, turizm alanları ve parkurlarıyla mükemmel bir su sporları eğitim merkezi yapıyoruz. Proje bedeli 50 milyon lira olan tesisi ilçemize kazandırdığımızda gelecek sene Ukrayna, Rusya, İran, Fransa ve İtalya sporcular buraya gelecek” diye konuştu.

Kanispi, ceviz ve bal festivali renkli görüntülerle başladı - Kanispi ceviz ve bal festivali renkli görüntülerle başladi1

Konuşmaların ardından yurttaşlar, kıl çadırlarda kendilerine ikram edilen organik bal ve cevizin tadına baktı, dengbejlerin seslendirdiği türküleri dinledi.

Video-Montaj: Dıldar Güler

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kanispi, ceviz ve bal festivali renkli görüntülerle başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir