Kars’a dair hikayeler belgeselleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars’a dair hikayelerin olduğu video belgesel çalışmasında öykü anlatıcısı Ayhan Erkmen de anlatıcı oldu.

Birçok etnik ve dini kimliğin bir arada yaşadığı Kars’ta, bir arada yaşam kültürüne katkı sunulması adına video belgesel çalışması yapıldı. Kars’a dair hikayelerin olduğu video belgesel çalışmasında öykü anlatıcısı Ayhan Erkmen de anlatıcı oldu.

Kürt, Türk, Azeri, Terekeme, Yerli’lere, Ermeni, Rus, Eston gibi çok sayıda etnik ve dini grubun iz bıraktığı ve sokaklarında bu ize rastlamanın mümkün olduğu Kars’ta, bir arada yaşam kültürüne katkı sunulması adına video belgesel çalışması yapıldı.

Geçmişten bugüne Kars’ta yaşanmış kültürlerin birbiriyle olan etkileşimlerinden oluşturulan 5 hikâye serisi, öykü anlatıcısı Ayhan Erkmen tarafından seslendirilirken gazeteci Bilal Seçkin ise yönetmenliğini yaptı.

Kars’a dair hikayeler belgeselleştirildi - ayhan erkmen1

Avrupa Birliği Sivil Düşün programı tarafından desteklenen çalışmada “Hıripsime’nin Hüznü”, “Bir Kars Masalı”, “Kader”, “Yeğişe Çarents” ve “Casimê Celîl” isimli öyküler yer aldı. Video belgesel çalışması ayrıca, “Söz’ün Sesi: Sınırdaki Sınırsız Öyküler” ismi ile Youtube ve Podcast platformlarında yayınlandı. (Gazete Münevver)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’a dair hikayeler belgeselleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir