Karslı sanatçı Aymaz’ı katleden faile müebbet hapis istemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy Rıhtım’da şarkı söyleyen Karslı Kürt müzisyen Cihan Aymaz‘ı istediği şarkıyı çalmadığı gerekçesiyle katleden Mehmet Caymaz hakkında hazırlanan iddianamede, müebbet hapis cezası istendi.

Kadıköy’de 2 Mayıs’ta istediği şarkıyı çalmadığı gerekçesiyle Karslı Kürt müzisyen Cihan Aymaz’ı katleden Mehmet Caymaz hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Caymaz’ın elindeki içki şişesini bırakarak Aymaz’dan bağırarak şarkı çalması isteğinde bulunduğu, Aymaz’ın şüpheliye sakin olması, istediği şarkıyı çalacağını söylemesinin ardından Caymaz’ın yanında taşıdığı çakıyı çıkararak küfürler ettiği kaydedildi. İddianamede, Caymaz’ın Aymaz’ı önce boyun, sonra göğüs bölgesinden yaraladığı ve itmesi sonucu denize düşürdüğüne yer verildi.

Savunmaya itibar edilmedi

İddianamede Caymaz’ın olay yerinde tehdit edilmesi ardından kendisini savunmak için kesici alete başvurduğuna dair savunmalarına yer verilirken, Caymaz’ın savunmasına karşı tanık ifadeleri ve güvenlik kamerası görüntülerinde savunmayı destekler nitelikte bir tespit bulunamadığı, bu nedenle savunmasına itibar edilmediği ve haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerektiği belirtildi. İddianamede, Caymaz’ın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Karslı sanatçı Aymaz’ı katleden faile müebbet hapis istemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir