Erdoğan üniversite öğrencilerinin burslarının ne kadar olacağını açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üniversite lisans öğrencilerine verilen bursların 750 TL artışla 2 bin TL olacağını açıkladı. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Beştepe’deki toplantısı sona erdi. İki buçuk saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açıklama yaptı. Üniversite öğrencilerine verilen burslara ilişkin konuşan Erdoğan, “2023 yılı itibariyle bursları lisansta bin 250 liraya, yüksek lisansta 2 bin 500 liraya, doktorada 3 bin 700 liraya çıkardık. Bu sene 950 bini aşkın gencimize yurtlarımızda barınma imkanı sunuyoruz. Şimdi de Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan burs ve kredi alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz rakamları açıklıyorum. 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkarıyoruz” dedi.

‘Ücretli çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz’

Deprem bölgesindeki KOBİ’lere KOSGEB vasıtasıyla yeni kredi paketini devreye aldıklarını ifade eden Erdoğan, “İşletme başına 200-750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacağız. İster emekli, ister kamu görevlisi, ister işçi olsun ücretli çalışanlarımızın hiçbirini enflasyona ezdirmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan üniversite öğrencilerinin burslarının ne kadar olacağını açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir