Kars’ta yaşanan sel felaketi meclis gündemine taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Van Milletvekilleri Murat Sarısaç, Kars’ta yaşanan sel felaketini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyarak, seldan zarar gören yurttaşların zararlarını karşılanmasını istedi.

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yanıtlanması istemiyle meclise soru önergesi veren HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, “Kars’ta karların erimesiyle birlikte yaşanan sel felaketinde yurttaşlar ciddi bir mağduriyet yaşamışlardır. Sel felaketinde ev ve işyerleri başta olmak üzere ahır ve tarlaların sular altında kaldığı belirtilmektedir. Özellikle Aydınlıkevler Mahallesi içinden geçen su kanalının taşmasıyla birlikte 30 konutun sular altında kalmasından dolayı yurttaşlar geceyi sokakta geçirmiştir. Yine bölgede bulunan hayvan çiftliklerinin de büyük oranda sular altında kaldığı belirtilirken hayvan yemlerinin de kullanılamaz hale geldiği ifade edilmiştir. Yurttaşların ifadelerine bakıldığında ciddi bir maddi hasarın oluştuğu anlaşılmaktadır. Özellikle temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan yurttaşların maruz kaldığı zararın ciddi bir boyutta olduğu tahmin edilmektedir.” denildi.

Sarısac soru önergesinde şu talepleri sıraladı:

“ 1- Kars ilimizde 5 Nisan 2022 tarihinde yaşanan sel felaketiyle ilgili herhangi bir araştırma ve inceleme çalışması yapılmış mıdır? Önerge tarihine kadar yapılan çalışmalar nelerdir?

2- Kars’ta yaşanan sel felaketinde tarlaları ve hayvan barınakları sular altında kalan yurttaşların zararı tanzim edilecek midir?

3 – Evleri ve işyerleri sel suları altında kalan yurttaşların zarar ziyan tespiti yapılmış mıdır? Zararın tanzimi konusunda herhangi bir çalışma yapılacak mıdır?

4 – Kars’ta sel felaketi öncesinde yurttaşlar uyarılmış mıdır? Sel felaketinin etkisini azaltmak amacıyla neden önleyici tedbirler alınmamıştır?

5 – Sel felaketinin öncesinde ve sonrasında yaşanan eksiklikler ve ihmallerle ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa, incelemenin sonuçları nelerdir?

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kars’ta yaşanan sel felaketi meclis gündemine taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir