Katledilen kardeşleri için adalet arayan kadına yeniden ceza verildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran rejimi tarafından farklı tarihlerde idam edilen 4 kardeşi için adalet ararken tutuklanan Maryam Akbari Monfared’in tahliyesine bir yıl kala 2 yıl daha hapis cezası verildi.

Dönemin dini lideri Ayetullah Humeyni’nin emriyle İranlı yetkililer tarafından siyasi tutuklulara yönelik 19 Temmuz 1988’de başlayan ve yaklaşık 5 ay süren infazlarda bin ile 30 bin arasında siyasi tutuklu idam edildi.  Ülkede 32 kentte yapılan bu infazlara “1988 Massacre” adı verildi. Maryam Akbari Monfared’in; Abdolreza Akbari Monfared, Roghieh Akbari Monfared isimli 2 kardeşi de 1988 Massacre olaylarında siyasi gerekçelerle idam edildi. Akbari Monferad’in Gholamreza Akbari Monfared isimli abisi ise 1983 yılında tutulduğu Evin Cezaevi’nde işkenceyle öldürülürken Alireza Akbari Monfared isimli abisi ise 1981’de idam edildi.  Maryam Akbari Monfared’in iki kardeşin cenazelerinin yeri ise hala bilinmiyor.

Şikayetçi oldu 

Çocuk yaşta 3 abisini ve 1 ablasını kaybeden Maryam Akbari Monfared, 2000’li yılların başında kardeşleri için adalet aramaya başladı. Monfared, 31 Aralık 2009’da rejim karşıtı propaganda yapmaktan tutuklandıktan sonra 15 yıl hapis cezası aldı. 15 Ekim 2016’da yazdığı açık mektupla kardeşleri için hem resmi şikayette bulundu hem de kardeşlerinin ölümünden sonra ailesinin maruz kaldığı baskıyı anlatan Monfared’in şikayeti resmi kurumlarca kabul edilmedi ve kendisine, “bu tür dilekçelerinin durumunu daha da kötüleştireceğini ve tahliyesine engel olacağı” söylendi. 

Cezası 2 yıl daha uzatıldı 

Semnan Ceza Mahkemesi 1001. Şubesinde görülen davada Monfared’e İnsan hakları örgütlerine ve gazetecilere hikayesini anlattığı mektuplar nedeniyle, “yalan yayımlamak ve kamuoyunun aklını karıştırmak” gerekçesiyle 2 yıl daha hapis cezası verildi.  Edinilen bilgilere göre İstihbarat Bakanlığı’nın Akbari Monfared’e dava açtı.

Kardeşlerinin öyküsü

Akbari Monfared’in kardeşlerinin öyküsü ise şöyle:

*Alireza Akbari Monfared,(20) 1981’de tutuklandı. İşkenceyle geçen bir haftalık tutukluluğun ardından idam edildi.

* Gholamreza Akbari Monfared, (29) 1983’te tutuklandı. Terzi olan Akbari Monfared Evin cezaevinde 1985’te gördüğü işkence sonucu hayatını kaybetti.

*Roghieh Akbari Monfared, (30) Eylül 1981’de tutuklandı. Roghieh tutuklandığında 3 yaşında bir kız çocuğu vardı, 7 yıllık tutukluktan sonra 1988 Massacre olaylarında idam edildi. Roghieh Akbari Monfared’in cenazesinin nerede olduğu ise hala bilinmiyor.

*Abdolreza Akbari Monfared, 17 yaşındayken 1981’de 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.  Tahliye olduğu gün tekrar tutuklanan Abdolreza Akbari Monfared, 25 yaşındayken 1988 Massacre olaylarında idam edildi. Cenazesinin nerede olduğu ise hala bilinmiyor. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Katledilen kardeşleri için adalet arayan kadına yeniden ceza verildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    31 Ağustos 2023, 09:09

    […] 8:57 Katledilen kardeşleri için adalet arayan kadına yeniden ceza verildi! […]

    Cevapla