KCDP: Ekim ayında 37 kadın cinayeti yaşandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KCDP, Ekim ayında 19 kadının katledildiğini, 18 kadının ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Ekim ayı raporunu açıkladı. Rapora göre, Ekim ayında 18’i şüpheli olmak üzere 37 kadın yaşamını yitirdi. Katledilen 19 kadının 5’i boşanmak istediği, barışmayı ve evlenmeyi reddettiği gibi bahanelerle, 1’i gündelik bir tartışma bahanesiyle katledildi. 13’ünün ise hangi gerekçesiyle katledildiğinin öğrenilemediği paylaşıldı.

Kadınların 1’i evli olduğu erkek, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i oğlu ve 1’i akrabası tarafından katledildi. 1 kadının kim tarafından katledildiği ise öğrenilemedi. Bu verilere göre, Ekim ayında kadınların yüzde 58’i evli olduğu erkek tarafından katledildi.

Yüzde 68’i evinde katledildi

Bu ay katledilen kadınlardan 13’ü evinde, 3’ü sokakta, 1’i kamusal alanda, 1’i ıssız yerde katledildi. 1 kadının katledildiği yer tespit edilemezken, kadınların yüzde 68’i evlerinde katledildi. Ekim ayında katledilen kadınların yüzde 63’ü ateşli silahla katledildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KCDP: Ekim ayında 37 kadın cinayeti yaşandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    18 Kasım 2023, 11:37

    […] arayarak “beni kurtarın” diye yardım isteyen Hasret Karataş, şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş olarak bulunurken, Balıkesir’de […]

    Cevapla