Ma Müzik konserine Hakkari’de yüzlerce kişi katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanatça organizasyon öncülüğünde Hakkari’de konser veren Koma Ma müzik grubu, dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

Sanatça organizasyon “Vejîn” şiarıyla başlattığı kültür sanat ekinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Organizasyon bu kez de Hakkari’de merkezde bulunan Sefa düğün salonunda Koma Ma müzik grubu konser düzenledi. Düzenlenen konsere Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari ve merkez ilçe örgütleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Hakkari Şubeler Platformu ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Eğitim Sen Hakkari şube üyelerinin yanı sıra yüzlerce kişi katılım sağladı.

Ma Müzik konserine Hakkari’de yüzlerce kişi katıldı - hakkari ma muzik konser 3

Konsere dakikalar kala yurttaşlar konserin yapılacağı düğün salonunda yerlerini almaya başladı. Açılış konuşması yapan Koma Ma müzik grubu ses sanatçısı Mesut Gever, müzik grubunda yer alan ekip arkadaşlarını tanıttı. Gever, Kürt Dili, kültür ve sanat çalışmaları yürüttüklerini belirterek, “Kültür, sanat ve müzik alanında geliştirmek isteyen tüm çocukların, gençlerin ve kadınların Ma müzik Akademiye başvuru yapması istiyoruz. Başvuru yapan tüm öğrencilerin belli bir sınavdan sonra talep ettikleri alanda eğitimleri veriliyor. Eğitim alan öğrencilere, eğitim süreci boyunca Diyarbakır’da yaşamını sürdürebilmesi için burs bağlıyoruz. Ayrıca buradan kayıt yapmak isteyenlerin yanı sıra burs desteğinde bulunmak isteyenlerinde desteklerini bekliyoruz” dedi. 

Ma Müzik konserine Hakkari’de yüzlerce kişi katıldı - hakkari ma muzik konser 1

Koma Ma müzik grubu seslendirdiği şarkıları, İran’da katledilen Jîna Emîni ve direnen tüm kadınlara adadı. Koma Ma grubu sırasıyla, “Fadîkê”, “Yar gijlokê”, “Govende” gibi birçok Kürtçe şarkıyı seslendirdi. Grup tarafından seslendiren şarkılar esnasında konsere katılan kadınlar ise halaya durdu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ma Müzik konserine Hakkari’de yüzlerce kişi katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir