Mezra yolu açılmayınca yurttaşlar mahsur kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Kar yağışından dolayı 10 gündür yolları kapalı olan Karayazı’nın Tahtıravan Mezrası sakinleri, köylerinde mahsur kaldı.

Mezopotamya Haber Ajansının haberine göre, Erzurum’un Karayazı ilçesinde bağlı Yüceli Mahallesi’nin Tahtıravan Mezrası yolu, kar yağışı nedeniyle 10 gündür kapalı. Karayazı ilçesine sekiz kilometre uzaklıkta bulunan 10 haneli mezra sakinleri, yolları açılmadığı için ciddi zorluklar yaşıyor. Kayyım yönetimindeki Karayazı Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan Tahtıravan sakinleri, yolun açılmamasından kaynaklı hastane başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Hayvancılık yapan mezra sakinleri, ayrıca hayvanlarını beslemek için iki kilometre uzaklıktan bulunan Gülünmece Mahallesi’nden aldıkları hayvan yemini, sırtlayarak mezraya ulaştırıyor. 

Oy vermedik diye…’

Konuya ilişkin görüştüğümüz mezra sakinlerinden Cemil Yavuz, geçtiğimiz yerel seçimlerde iktidar partisine oy vermedikleri için yollarının açılmadığını söyledi. Yavuz, “Yaklaşık 10 gündür köyümüzün yolları açılmadı. Tüm komşu köylerin yolunu açmışlar ama bizim yolumu açmamışlar. Onlara oy vermediğimiz için bunu bize reva görüyorlar” dedi.

Kepçe geldi, gitti

İki gün önce mezra yolunu açmak üzere bir kepçenin geldiğini söyleyen Yavuz, kepçenin, kaymakamlıktan gelen bir telefon üzerine yolu temizlemeden köyden ayrıldığını söyledi. Yavuz, “Bu durumu herkes biliyor. Demek ki hesaplarına gelmiyor. Halka bu şekilde davranmak  doğru mu? Bizleri mağdur etmelerini ne hakkı var. Biz bu durumu kabul etmiyoruz” dedi.

Hayvanlarımız telef olacak

Yollarının kapalı olmasından kaynaklı ciddi sorun yaşadıklarını belirten Yavuz, “Köyde yaşlı insanlar var ve hastaneye gitmeleri gerekiyor. Fakat yol kapalı olduğundan dolayı götüremiyoruz. Bir ihtiyacımız olduğunda karşılayamıyoruz. Hayvan besliyoruz ve yem getirmek için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Yem getirmek için Karayazı’dan Gülünmece köyüne kamyonetle, oradan da 35 kiloluk torbalara doldurup, sırtımızla getiriyoruz. Günlük iki defa gidip geliyorum. 13 inek besliyorum. Bu şekilde giderse bütün hayvanlar telef olacak” dedi.

Yavuz, yetkililerin mağduriyetlerini gidermesini talep etti. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mezra yolu açılmayınca yurttaşlar mahsur kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir