Necdet Takva sustu, Zahir Kandaşoğlu zehir zemberek açıklamalarda bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Ticaret Odası’nda Tarım ve Hayvancılık grubu seçimleri ikinci kez iptal edildi. İlk seçimi kazanan, ikinci seçimi ise kaybeden Zahir Kandaşoğlu Gazete Duvar’dan Kadir Cesur’a konuştu.


Van Ticaret Odası seçimleri bir iptal kararıyla daha uzadı. Oda’da daha önce bir kez iptal edilen Tarım ve Hayvancılık grubu seçimleri bir kez daha iptal edildi.

Van’da 19 meslek grubunun yer aldığı seçimlerde Zahir Kandaşoğlu liderliğindeki Beyaz Liste ve Oda’nın mevcut başkanı Necdet Takva önderliğindeki Mavi Liste adayları 9’ar grup kazandı. 22 Ekim 2022’deki ilk seçimin ardından Tarım ve Hayvancılık grubunu da Kandaşoğlu’nun Beyaz Liste’si kazandı. Kandaşoğlu böylece Oda’da çoğunluğu ve seçimi kazandı.

Takva’nın seçim sonucuna yaptığı itiraz kabul edilince 17 Aralık 2022 tarihinde yeniden seçim yapıldı. Bu kez kazanan iki oy farkla Takva oldu, Kandaşoğlu itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu itirazı reddetti, İl Seçim Kurulu ise kabul etti. Tarım ve Hayvancılık grubu seçiminin yeniden yapılmasına karar verildi.

‘Van bu rezaleti hak etmiyor’


Beyaz Liste adayı Zahir Kandaşoğlu seçim sürecini ve yaşananları Gazete Duvar’a değerlendirdi. Beyaz Liste adayı “Bu sürecin bu şekilde devam etmesi beni de sıkıyor. Doğu Anadolu’nun cazibe merkezi Van, bu rezaleti hak etmiyor. Bundan dolayı üzülüyorum” dedi. Sürecin artık kendilerini yorduğunu belirten Kandaşoğlu, “Tüm Türkiye’de 365 odanın ve borsanın seçimi oldu bitti. Bir iki tane ilin dışında hiçbir il sıkıntı yaşamadı ve onlar da 15-20 gün içinde seçimini yaptı ve olay bitti. Fakat bir tek Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimleri ve sorunları bitmek bilmiyor” diye konuştu.

Takva’nın başvurusuyla ilk seçimin iptal edilmesini değerlendiren Kandaşoğlu, şöyle konuştu: “Necdet Bey de her seferinde değişik bir oyun oynadı. Yapılan ilk seçimi ben kazandım. Bunun üzerine 500 kişinin sahte yetki belgesi ile oy kullandığını söyledi. Bunu söyleyen kişi, şu anda odanın mevcut başkanıdır. Peki, oylar torbanın içinde ve ağzı kilitli. Nereden biliyor sahte oyun kullanıldığını? Demek ki orada bir işbirliği var. Piyasaya verdiği 11 adet sahte yetki belgesinin seri numaralarını alıp İlçe Seçim Kurulu’na gitmiş. Bunun üzerine bizim dokuz oy farkla kazandığımız seçim iptal edildi.”

‘Aracın içinde sahte yetki belgesi verildi’


Kandaşoğlu, Necdet Takva ve ekibinin seçimi kazanabilmek için birçok plan yaptığını ve buna rağmen kaybettiklerini savundu:

“Yaptıkları planlara bakın. ‘A’ planları, NACE kodlarının değiştirilmesiydi ve becerdi. ‘B’ planları, onun yanında aday olan kişileri o gruplara taşımaktı ve taşıdı. ‘C’ planları, 19 meslek grubunun tümünü almasıydı. Nasıl alacaktı peki? Bir GSM operatörünün sistemini devreye sokarak ve teknik elemanlarını çağırarak oturup sabaha kadar planlarını yaptılar. Ona oy verecek bütün yetki belgelerinin barkodunu okutup, diğer barkodların az okunmasını sağlayacaktı. Barkod okutma sistemi getirmişti. Seçim günü biz bunun farkına vardık. Çünkü kendisi ağzından kaçırdı. 19 meslek grubunu tamamını alacağını belirtti. Biz şok olduk. Nasıl yapacakmış bunu? Getirmiş o GSM operatörünün aracını, içinde düzeneğini kurmuş. Oda’nın önüne park etmiş. Görüntüleri var. Aracın içinde hem sahte yetki belgesi veriyor hem de mavi oy pusulası dağıtıyor. Biz konuyu yetkilere iletip barkod okutulmasını kabul etmedik ve böylelikle ‘C’ planı suya düştü. Bu sefer ‘D’ planını devreye koydu. ‘D’ planı da neydi? Oy sahiplerine verilen yetki belgelerinin birkaç tanesinin seri numarasını yanına almış. Kaybederse 1. Grup’ta bu kadar sahte oyun kullanıldığını belirtip itiraz etmek için. Ve onu da yaptı. Seçimi iptal ettirdi.”

‘Oy kullanma işlemi izlendi, tehdit edildi’


Geçen Cumartesi günü tekrarlanan ve Takva’nın çoğunluğu kazandığı ikinci seçime itiraz eden Kandaşoğlu şöyle devam etti:

“İkinci seçimin Van Ticaret ve Sanayi Odası binasında yapılmasını istediler. Biz seçim burada yapılmasını istemediğimizi yetkili makamlara bildirdik. Bu seçimin sorunlu bir seçim olduğunu belirttik. Bir okulda yapılmasını istedik. İlgili kanunda odada yapılması yönünde bir engel olmadığı belirtildi ve seçim meclis toplantı salonunda yapıldı. Her tarafı koltuk, her tarafı açık, her tarafı kamera olan bir salonda oy kullanma işlemi yapıldı. Sandığın tepesine üç tane kamera koymuşlar. Oy kullanmaya gelenler tedirgin oldu. İçeriye girene, çıkana ‘Haberiniz olsun kameradan izleniyorsunuz. Bize oy vermezseniz bu odadan artık ne katkı ne de hibe alamazsınız’ demişler. Böyle olaylar yaşadık. Biz de mecbur kaldık. Önce İlçe Seçim Kurulu’na, ardından İl Seçim Kurulu’na itiraz ettik. Haklı bulunduk ve bu seçim de bu şekilde iptal edildi.”

Takva sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.


Röportaj teklifimizi kabul etmeyen Mavi Liste adayı Necdet Takva ise ikinci seçimin iptal edilmesinin ardından, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Takva “Yalan; Kanserden beter ve tedavisi olmayan tehlikeli bir hastalıktır! Sürekli yalan konuşanlar kendilerini öyle bir geliştirirler ki; hiç doğru konuşmadan ahlak dersi verir ve dinleyenleri kulaktan beslerler!” ifadelerini kullandı.

Van TSO’da seçimler nasıl yapılıyor?


Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçimde oy kullanılan 19 meslek grubu bulunuyor. Bu gruplar şöyle:

Tarım ve Hayvancılık, Tarımsal ve Hayvansal Ürünler, Otomotiv, Müteahhitlik, Beyaz Eşya ve Mobilya, Toptan ve Perakende Gıda, Finans ve Sigorta, Mühendisler, İnşaat Malzemeleri, Ulaşım ve Nakliye, Turizm, Dış Ticaret, Petrol Ürünleri, Yap-Sat ve Taahhüt, Yaş Sebze ve Meyve, Eğitim ve Bilişim, Sağlık ve Medikal, Tekstil ve Madencilik.

Adaylar seçime; Mavi, Beyaz, Kırmızı, Yeşil, Sarı ve Turkuaz Listeler ile katılıyor. Her liste ve renk bir başkan adayını temsil ediyor. Bu yılki seçimlerin en güçlü iki rakibi ise Beyaz Liste Adayı Zahir Kandaşoğlu ve Mavi Liste Adayı Necdet Takva olmuştu. 19 meslek grubunun çoğunluğu kazanan ‘liste’, seçimin kazananı oluyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Necdet Takva sustu, Zahir Kandaşoğlu zehir zemberek açıklamalarda bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Oradaki biri necdete oy verene ağza alınmayacak küfür ediyor. Çok yanlış. Diyorum. Sonra aklıma buruki olduğu geliyor normaldir diyorum. Önce insanlık.

    Cevapla