Oktay Candemir AKP Van vekillerini yazdı: Sinek 3’lü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Haber – AKP’nin listesinin ilk üç sırasında 20 yıldır Van’a çivi bile çakmayan isimler var. Hepsi de 20 yıl içinde Van milletvekilliği yapmış ama Van’a tek bir hayrı dokunmamış insanlar.

Listenin 1. Sırasında bir zamanlar Van’ı Nevruz Efsaneler Ülkesi projesi ile Van’ı cazibe merkezi yapacağını söyleyen, 2011 depreminde halkın sorunlarına çare bulamayan Burhan Kayatürk var. Hani bir ara Van’a ‘Uzay evleri’ yapacağını söylemişti, o işte!

2- sırada Kayhan Türkmenoğlu var. Alkış lütfen! Daha önce milletvekilliği yaptı ve mecliste hiç konuşmadan geri döndü. Hayalet gibi gezindi ortalıkta, ne gören oldu, ne duyan. 10 yıl sonra yeniden İl Başkanı olarak ortaya çıktı. Kendi binalarını kamu kurumlarına yüksek fiyata kiraya vermekle biliniyor.

3-sırada Başkale depreminde depremzedelere ‘Gidin HDP size yardım etsin’ diyerek tepki gösteren Abdulhalat Arvas var. Ailenin zekâ küpü diyebiliriz onun için. O da bu coğrafyada sorunları çözecek tek partinin HDP olduğunu düşünüyor ki, depremzede vatandaşa ‘Git HDP size çözüm bulsun’ diyecek kadar yüksek bir politik zekâya sahip. 60 akrabasını kamu kurumlarında işe soktu, şimdi kalan akrabaları için çalışacak

Bu üçü ne yapmışlar ne etmişler mele Osman’ı diskalifiye ederek kendilerini vekil listesinin başına koymuşlar. Mele Osman, her ne kadar “ Ben olmuyorsam bari eşim olsun’ dese de ‘nırç’ dediler ve Osman’ı harcadılar. Milyonlarca insanı değil ama Osman’ı EYT’den emekli ettiler. Artık ona EYT Osman diyebiliriz. Eh Osman, ben 2018 seçimlerinde önce sana o kadar yazdım, söyledim… Bunlarla yürünmez, seni yarı yolda bırakırlar diye. Bak sözümü dinlemedin, ne hallere düştün. Ben senin iyiliğin için bunları söyledim, kusura bakma ama nankörlük edip beni mahkemeye verdin. Verdin de ne oldu, eline ne geçti? Keşke beni dinleseydin be Osman. Neyse üzülme, bak en azından emekli oldun, yaşında müsait, 56 bin TL maaş alacaksın, daha ne istiyorsun?

Neyse konumuz Osman’ın emekli maaşı değil. Şimdi Van kamuoyu adına sormak istiyorum. 20 yılda Van’a hiçbir hizmet üretmemiş ve şehri geriye götürmüş bu 3 kişi bir daha seçilirse Van’a ne verecek? Bunların yapamadıkları, yapamayacaklarının teminatıdır. Ellerinde ki iktidar gücüne ve kayyum atamalarıyla beraber yerelde ellerinde bulundukları güçle ne yaptılar ki, bundan sonra da ne hizmet üretecekler.

Yapıştılar yakamıza bırakmıyorlar bir türlü!

Bu isimlerin yeniden aday yapılmasını şöyle değerlendiriyorum. Vurguncular çok beğenilince devamını çekmeye karar verdiler ve 14 Mayıs’tan sonra Vurguncular 2’nin yeniden vizyona girmesi planlıyor ama inanıyorum ki, Van halkı bir daha bu filmi izlemek istemiyor.

Anlatacağım hikâye gerçektir. Kayhan Türkmenoğlu bir gün İş-Kur’dan bir personeli İl Başkanlığına çağırıyor ve elindeki listeyi uzatarak, ‘Yetkili kişiye bunları ilet. İşe bu kişileri alacaksınız’ diyerek talimatı veriyor. Temiz yürekli personel elindeki liste ile İş-Kur’a doğru yürürken, bina önündeki uzun kuyruğu görür, kara kara düşünmeye başlar. Bu kadar insana yazık değil mi der ve yeniden Türkmenoğlu’nun yanına döner; “ Ben bunu yapamayacağım” der, listeyi masanın üzerine koyar. Aradan günler geçtikten sonra önüne bir yazı konulur; İşinize şu gerekçelerden ötürü son verilmiştir.”

Necmettin Erbakan bunlar için; “Arka kapıdan kaçanlar partisi.” Demişti ama 14 Mayıs’ta kaçacak yeri olmayacak.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir AKP Van vekillerini yazdı: Sinek 3’lü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir