Oktay Candemir yazdı: Meral fabrika ayarlarına geri dönüyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meral Akşener için iki yıl önce ‘Safinaz’ ve ‘Cucka ziraatê’ demiştim. Cucka Ziraatê yani ‘Devletin tavuğu’ demek. ‘Akşener’in kıblesi milliyetçiliktir, devlettir’ dediğimde ‘Aman sen de, sırası mı şimdi’ diye bana tepki gösterenler olmuştu.

Haklı çıkmak istemezdim ama maalesef haklı çıktım. Altılı masaya seçimden önce çelme takan Akşener, şimdi de masayı tamamen dağıttı.

İstanbul seçimlerini HDP’nin CHP’ye kazandırdığını bile bile ‘Böyle söylenmesi benim için çok üzücüdür, pişmanlıktır’ diyerek aslına rücu etti. Belli ki Temel Reis ile işi bitti şimdi Kabasakal’a gitmenin yollarını arıyor.

Cucka Ziraatê Meral Akşener, seçimden önce Kürt oyları için HDP’ye tek bir laf etmez iken, seçimlerden sonra gıdaklamaya başladı. Zaman içinde siyaseten düşünceleriniz değişebilir ama bir zamanlar beraber yol yürüdüğünüz insanlara laf ederseniz, ihbar ederseniz, hakaret ederseniz o zaman size sadece dönek demekle kalmaz, itirafçı derler.

Faili Meçhuller Kraliçesi belli ki yeni dönem siyasetini daha fazla Kürt karşıtlığı üzerinden kurmaya hazırlanıyor. Irkçılığın ve Kürt karşıtlığının bu kadar prim yaptığı bir coğrafyada o da bundan faydalanmak isteyecektir mutlaka. Ama muhtemeldir ki; onu oraya getiren derin güç şimdi de oradan ayrılmasını istedi.

Başınız dönmüyor mu Meral hanım?

Deve kuşuna ‘Uç’ demişler, yanıt vermiş; ‘Ben deveyim!’ O zaman ‘Koş’ demişler, o da şu yanıtı vermiş; ‘Ben kuşum!”

Meral Akşener’in deve mi kuş mu olduğunu henüz öğrenemedik. Ne uçabiliyor, ne koşabiliyor. DYP, AKP Kurucu Üyeliği, MHP Milletvekilliği, İYİ Parti, CHP ile olan siyasi ittifakı, bir ara HDP’ye sıcak mesajlar vermesi ve şimdi CHP ve HDP’ye yüklenerek 1996 Susurluk ruhuna geri dönüşü. Bu kadar dönerken başınız dönmüyor mu Meral Hanım? Valla bizim burada başımız döndü.

Belli ki Akşener, AKP sonrası merkez sağ oyların kendi partisine taşınacağını düşünüyor. Akşener’in bu denli Kürt karşıtı açıklamalarının ardından Erdoğan sonrasına ilişkin hesaplar var. Uzun vadede planlama bu olsa da kısa vadede ise yapılacak yerel seçimlerde muhtemelen kendi adayları ile belediye seçimlerine girerek yeni bir sağ rüzgâr yakalamaya çalışacak. Bu politika yerel seçimde Erdoğan’a yarasa da, Meral Akşener son seçimlerde kaybettiği ya da partisine mesafeli duran milliyetçi oyların gönlünü almayı düşünüyor.

Yüreğine gizlediği Tansu Çilleri açığa çıkaracak

Akşener, daha sonra yüreğinde gizlediği Tansu Çiller’i açığa çıkaracak ve aşırı sağcı bir politika izleyecek. Akşener, yerel seçimlerde ‘Sağın en güçlü partisiyiz ’algısı yarattıktan sonra ilk genel seçimlerde ‘İktidara talibiz’ diyecek.

Bu politika tutar mı tutmaz mı yaşayıp göreceğiz ama Meral, keşke masayı terk ettiği o günden sonra hiç geri dönmeseydi, ne iyi olurdu!

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oktay Candemir yazdı: Meral fabrika ayarlarına geri dönüyor…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir