Olumsuz hava koşulları bölgede eğitimi aksattı

featured
ARŞÎV
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgede etkisini artıran kar yağışı birçok merkezde hayatı olumsuz etkiliyor. Çok sayıda yerleşim yerinin yolu kardan dolayı kapanırken, eğitim hayatı da aksıyor.

Van, Erzurum, Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı illerine bağlı çok sayıda ilçede eğitime bir gün ara verildi.

Van’ın Gevaş İlçesinde kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, kar yağışının neden olduğu olumsuz hava koşulları nedeni ile ilk ve orta dereceli okulların bir gün süre ile tatil edildiği açıklandı.

Iğdır’ın, Tuzluca ile Ağrı’nın Eleşkirt, Diyadin, Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçelerinde köy okulları ve taşımalı eğitim uygulanan okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Erzurum da ise aynı şekilde yoğun kar yağışı nedeni ile Uzundere, Tortum, Pazaryolu, İspir ve Pasinler ilçelerinde taşımalı eğitime bir gün süre ile ara verildi. Öte yandan bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli olduğu belirtildi.

Olumsuz hava koşullarının eğitimi aksattığı bir diğer merkez de Ardahan. Şiddetini artıran kar yağışı nedeni ile il genelinde bulunan tüm eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildiği açıklandı.

Kars’ta ise Kafkas Üniversitesi de dâhil olmak üzere kentte bulunan ilk ve orta dereceli tüm okullarda olumsuz hava koşulları sebebi ile eğitime ara verildiği belirtildi.

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Olumsuz hava koşulları bölgede eğitimi aksattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir