Pakistan’da tren kazası: 22 ölü, 50 yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan’ın Navabşah kenti yakınlarında bir yolcu treninin raydan çıkması sonucu 22 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı. 

Pakistan Demir Yolları Bakanı Khavaja Saad Rafik, yaptığı açıklamada, Karaçi’den Ravalpindi’ye giden Hazara Expressi isimli yolcu treninin 10 vagonunun Navabşah yakınlarında raydan çıktığını duyurdu.

AA’nın aktardığına göre Rafik, kazanın ‘teknik bir arıza’ ya da ‘sabotaj’ sonucu meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Yerel Polis Şefi Younas Chandio, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 50 yaralının ise yakınlardaki hastanelere sevk edildiğini belirtti. Ordu ve paramiliter kuvvetler arama kurtarma çalışmalarına yardım için olay yerine çağrıldı

Öte yandan arama kurtarma ekipleri, kaza bölgesinin yerleşim yerlerine uzak olmasından dolayı faaliyetlerini yürütmekte ve yaralıları hastanelere sevk etmekte zorluk çektiklerini kaydetti. Kaza esnasında trende kaç kişinin olduğuna ilişkin bilgi paylaşılmazken, yerel basın birçok kişinin hala vagonlarda mahsur olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini aktardı.

Pakistan’da Haziran 2021’de iki trenin çarpışması sonucu 63 yolcu hayatını kaybetmişti.(duvar)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Pakistan’da tren kazası: 22 ölü, 50 yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    29 Ağustos 2023, 15:05

    […] kısa bir süre gözaltına alındı. Pakistanlı Shahza, Irak asıllı Salman Momika’nın Pakistan Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakmasına tepki gösterdi. Kalp hastası […]

    Cevapla