Patnos Cezaevi’ndeki hasta tutuklunun durumu ağırlaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acil tahliye edilmesi istenen Patnos L Tipi Cezaevi’ndeki ağır hasta tutuklu Rıdvan Yusufoğlu’ın sağlık durumu kötüleşiyor.  

Ağrı Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ve Adalet Nöbeti tutan aileler tarafından acil tahliyesi istenenler listesinde yer alan hasta tutuklu Rıdvan Yusufoğlu’nun durumu kötüleşiyor. Yusufoğlu’nun mide ve bağırsak sorunları nedeniyle 5 Eylül’de Patnos Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi. Yusufoğlu’nun serum verildikten sonra yeniden cezaevine götürüldüğü aktarıldı. 

Başvurular yanıtsız

Yusufoğlu, henüz 16 yaşındayken 1992 yılında “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla tutuklanarak, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yusufoğlu’na, 17 yıl önce Ülseratif Kolit (Kalın bağırsakta kronik bir hastalık) tanısı konuldu. Varis, bel fıtığı, mide ile uyku apnesi rahatsızlıkları bulunan Yusufoğlu, kendisi için elzem olan intihap önleyici Salofalk ilacı yalnızca büyükşehirlerde olduğu gerekçesiyle verilmiyor. Mevcut durumdan kaynaklı Yusufoğlu’nun Diyarbakır ve Van’a sevk edilmesi için defalarca ilgili kurumlara başvuru yapıldı. Ancak başvurulara olumlu yanıt verilmedi. MA

Serhat News 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Patnos Cezaevi’ndeki hasta tutuklunun durumu ağırlaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir