Saadet Partisi, Van Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Bari giderayak tuvalet yapın’ çağrısında bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, kent sorunlarına ve çözümü noktasında rol oynayan Van Büyükşehir Belediyesinin eksikliklerine yönelik basın açıklaması yaptı. Belediyenin, kent sorunlarını çözmede yetersiz kaldığını vurgulayan Saadet Partisi, bu sorunun kenti tanımayan insanların yönetimde olmasından kaynaklandığını belirtti.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, yaptıkları haftalık basın açıklamasında kentte birçok sorun olduğunu ve bu sorunların başında umumi tuvalet eksikliğinin geldiğini belirterek, bu temel ihtiyacın kentin yerel yöneticileri tarafından ihtiyaç olarak görülmediğini söyledi.

İlhan, Van’ın merkez ilçelerinden biri olan İpekyolu’nun gündüz saatlerinde 500 bine varan hareketli nüfusu olmasına rağmen ilçede bir umumi tuvaletin bulunmadığını ve bu durumdan en çok kadınların, çocukların, hastaların ve turistlerin etkilendiğini belirtti.

Kentin yöneticilerinin herhangi bir hesap verme durumları olmamasından kaynaklı da kaynakların har vurup harman savrulduğunu belirten İlhan, “Anlamsız, kentin kültürüne ve ticari hayatına israftan başka hiçbir bir katkısı olmayan, birilerine kazandıran sözde festival ve etkinlik gibi boş işlerin yerine belediyelerin şehrimizin farklı yerlerinde yeraltına umumî tuvaletler yapması çok daha faydalı olacaktır,” dedi.

Uzun zamandır Van’da yaşanan yol ve alt yapı sorununa da dikkat çeken İlhan, kaldırım kenarlarının, orta refüjlerin, kavşakların beton yığınına dönüştürmekten başka bir meziyeti olmayan vizyonsuz bir yerel yönetim anlayışının olduğunu ifade etti. Parklarda yapılan kulübelerin parkın ve kentin dokusuna uymadığını ve derhal kaldırılması gerektiğini belirterek, bu çalışmayı yapanların belediyeyi zarara uğrattıkları için haklarında soruşturma açılması gerektiğini vurguladı.

İlhan, açıklamanın sonunda cevaplanmasını istedikleri soruları sıralayarak uyarılarda bulundu:

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak soruyoruz!

  1. Belediyeler Van’lıların görüşünü almaktan niçin korkuyor? Projelerin ortak akıl ile yapılmasından niçin kaçınılıyor?
  2. Belediyeler anlamsız organizasyonlardan önce Van halkı ve İranlı turistler için hijyenik, kullanışlı, güvenli Van’ın uygar kimliğine yakışır, estetik ve modern yeraltı tuvaletleri yapmalıdır. 
  3. Engelli kullanımına, çocuk emzirme ve temizlik bölümü olan ergonomik yapıya sahip tuvaletler yapılmalıdır.

Saadet Partisi Van İl Başkalığı olarak uyarıyoruz!

  1. Van’a gerçekten hizmet etmek, İranlı turistlerin daha fazla gelmesini istiyorsanız popülist işlerden vazgeçin. Ne Van’lıların ne de İran’lıların ilgisini çekmeyen etkinliklere para saçmayın.
  2. Turizm önce güven ve temizlik ister, bu kafayla turizmde de ilerleme olmaz.
  3. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak açık ve net ifade etmek istiyoruz ki; Belediyeler olarak kente faydalı hiçbir iş yapmayacağınızın farkındayız, bari giderayak birkaç umumi tuvalet yaparak bir işe yarayın.

Video-Montaj: Dıldar Güler- Hakan Aslan

Serhat News

(zss)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saadet Partisi, Van Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Bari giderayak tuvalet yapın’ çağrısında bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir