Şemdinli sınırında çatışma: En az 6 asker yaşamını yitirdi iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şemdinli sınır hattında bulunan Irak’ın kuzeyindeki Hakurk alanında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve en az 6 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik 17 Nisan 2022 yılında başlatılan askeri operasyon şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Mezopotamya Ajansı’nın (MA) Yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre Hakkari’nin Şemdinli ilçesi sınır hattında bulunan Xakurkê (Hakurk) alanında bugün akşam saatlerinde HPG’liler ve Hakkari Dağ Komando Tugayı’na bağlı birliklerin yer aldığı üs bölgesinde çatışmaların yaşandığı belirtildi. Şiddetli çatışmaların yaşandığı alanda çok sayıda askerin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı ifade edildi.

En az 6 asker yaşamını yitirdi: 1’i ağır 5 rütbeli yaralı

Yaşanan çatışmada en az 6 askerin yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Öte yandan çatışmalarda 1 Binbaşı, Astsubay ve 4 uzman çavuş askerin yaralandığı ve yaralıların durumları ağır olduğu belirtildi. Çatışmalar ardından yaşamını yitiren ve yaralanan askerlerin bölgedeki sahra hastanelerine ve askeri birliklere sevk edildiği öne sürüldü.

Çatışmada yaşamını yitiren askerlerin isimlerinin Ramazan Günay, Mehmet Serinkan, Çağatay Erenoğlu, Yasin Karaca, Emre Taşkın, İsmail Yazıcı olduğu belirtildi.

Savunma Bakanlığı’ndan açıklama 

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Irak’ın kuzeyinde, 22 Aralık 2023 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı ve akabinde sağlanan temasta 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere ve teröristlerin kaçış istikametlerine ani hava harekâtı düzenlenmiştir. İlk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz” denildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şemdinli sınırında çatışma: En az 6 asker yaşamını yitirdi iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir