Serhat kentlerindeki ön seçim sonuçları netleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat kentlerinde yapılan ön seçimler tamamlandı. Birçok kent ve ilçede seçimler 50+1 sağlanamadığı için ikinci tura kaldı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), Van, Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Muş kentlerinde yapılan ön seçim oylamasının sonuçları netleşti. Gece saatlerine kadar yapılan tasnif işlemlerinde birçok kent ve ilçede seçimler 50+1 sağlanamadığı için ikinci tura kaldı.

 

Van Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde 3’ü kadın 12 aday yarıştı. Özalp, Saray, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar ilçelerinde ön seçim ileri bir tarihe ertelenirken, büyükşehir eşbaşkan adaylarının oy oranı bu ilçelerin halk oylamasının yapılmasının ardından netleşmesi bekleniyor.

Halk oylamasının yapıldığı ilçelerde durum şöyle:

Van’ın İpekyolu, Tuşba, Başkale, Edremit ilçelerinde oy sayımının gece yarısına kadar devam etmesi beklenirken, netleşen ilçe ve iller ise şöyle:

Gevaş: Tek kadın adayın olduğu ilçede yapılan seçimlerde Bedrettin Dinçer 35 oy, Ruknettin Hakan 32 oy aldı. Seçim ikinci tura kaldı.

Çatak: Seçimlerde Reşat Eraslan 107, Ali Osman Baran ise 47 oy aldı. Kadın adayın komisyon tarafından belirleneceği belirtilirken, seçim ikinci tura kaldı.

Erciş: Seçimlerin ikinci tura kaldığı ilçede, Baran Bilici 301, Şakir Asıl ise 123 oy aldı. Kadın aday adaylarından Güler Temel 191, Menekşe Kızıldere 176 oy aldı.

 

HAKKARİ

Hakkari merkez: Aday adaylarından Sinem Seven 248, Viyan Tekçe 315, Mehmet Sıddık Akış 240, Şükrü Çallı 272 oy aldı. Oylama sonucunda hem erkek hem kadınlarda yüzde 50+1 oy çoğunluğu sağlanamaması nedeniyle oylama ikinci tura kaldı.

Şemdinli: İlçe merkezinde 2 kilometre uzaklıkta bulunan Pêsan Mahallesi’ndeki Pêsan Organizasyon’da yapılan ön seçimde aday adaylardan Nazdar Öpengin 281, Medine Tekin 142 oy alırken, erkek eşbaşkan adaylarından Naif Eroğuz 142, Şükrü Kaya ise 113 oy aldı. Çıkan sonuçla birlikte kadın eşbaşkan aday adaylarından Nazdar Öpengin 281 oyla seçilirken, Şükrü Kaya ve Naif Eroğuz ikinci tura kaldı. Yapılan ikinci tur seçiminde belediyenin eşbaşkan adayları olarak Nazar Öpengin ve Naif Eroğuz seçildi.

MUŞ

Muş merkez: Halk oylamasında Mehmet Suat Ertuğrul 122 oy, Sırrı Söylemez ise 204 oy aldı. Kadın adayın komisyon tarafından belirleneceği ilde seçim ikinci tura kaldı.

Bulanık: Halk oylamasında Arafat Kardağı 89 oy, Abdullah Tokyay ise 80 oy aldı. Kadın eşbaşkan aday adayı Aryan Doğan 212 oy alarak birinci turda seçilirken, erkek eşbaşkan adayları ise ikinci tura kaldı.

Malazgirt: İlçede yapılan seçimlerde kadın aday adaylarından Gülistan Özel 217, Sema Tekin 168 oy alırken, erkek eşbaşkan aday adaylarından Ahmet Kenan Türker 236, İlhami Eren 89 oy aldı.

Varto: Seçimlerde Gıyasettin Aydemir 233 oy, Gülbahar Kaya ise 118 oy alarak ilk turda eşbaşkan adayı oldu.

IĞDIR

Iğdır merkez: Yapılan seçimlerde Mehmet Nuri Güneş 177, Mehmet Çirka 70, Hüseyin Akçin ise 70 oy aldı. Kadın eşbaşkan adaylarından Nejla Kul 200, Evin Serhat ise 114 oy aldı. Îdir’de seçimler ikinci tura kaldı.

Tozan: Seçimlerde Mustafa Maman 45, Yılmaz Korkusuz ise 43 oy aldı. Seçimler ikinci tura kalırken, kadın aday ise komisyon tarafından belirlenecek.

AĞRI

*Ağrı merkez: Yapılan seçimlerde Maşuk Arpaç 93, Memet Akkuş 89 oy aldı. Kadın eşbaşkan adayı Hazal Aras ise 283 oy alarak ikinci tura kalmadan Agirî Belediye Eşbaşkan adayı oldu. Erkek eşbaşkan adayları için ise yarın ikinci tur seçimi yapılacak.

Doğubeyazıt: Seçimlerde Kenan Alkan 227, Nuri Çelik 148 oy alırken, Gönül Öztürk 140, Aygül Aşan 134 oy aldı. Seçimler ikinci tura kaldı.

Patnos: Seçimlerde kadın eşbaşkan adaylarından Rojbin Kartal 176, Solmaz Özlen 192 oy alırken, erkek eşbaşkan adaylarından Mir Bedirhan Ayaz 113, Cabir Tozan ise 119 oy aldı. Seçimler ikinci tura kaldı.

Diyadin: İlçede yapılan halk oylamasında Adnan Doğan 74, Evren Demir 49 oy aldı. Seçim ikinci tura kalırken, kadın aday ise komisyon tarafından belirlenecek.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serhat kentlerindeki ön seçim sonuçları netleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir