Serhat’ta kar ve fırtına nedeniyle yollar kapandı: 3 kişi yaşamını yitirdi, 23 yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat kentlerinde yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapanırken, yaşanan kazalarda 3 kişi hayatını kaybetti ve 23 kişi yaralandı. 

Serhat kentlerinde yoğun kar yağışı ve fırtına etkili oluyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, yüzlerce köy ve çok sayıda ilçenin kent merkezleri ile olan karayolu bağlantısı kesildi. Kars ve Ağrı’da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. Erzurum, Ağrı ve Kars’ta ise eğitime bir gün ara verildi. 

Yollar kapandı, kazalar yaşandı

Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 otomobil ve 1 köy minibüsünün karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Hanlar Geçidi mevkisinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti. 1’i bebek 17 kişi ise yaralandı. 

Doğubayazıt ilçesi ve Ağrı merkez arasında 61 S 1666 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yattı. Kazada sürücü ile birlikte 6 kişi yaralandı. 

Muş’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Yolda mahsur kalan araçlar ile içerisindeki vatandaşları kurtarmak için çalışmalar sürüyor. 

İş makinesi uçuruma yuvarlandı 

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde kar nedeniyle kapanan yolu açma çalışmasına katılan iş makinesinin uçuruma yuvarlanması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayboldu. Akşam saatlerinde Taşlıçay ilçesine bağlı Dizmeydana Jorê köyünde köylülerin, sulamaya çıkardıkları koyunları etkili olan fırtına ve tipide kayboldu. Koyunlarının kaybolması üzerine köylüler yardım talebinde bulundu. Bölgeye İl Özel İdaresi’ne ait iş makinesi yönlendirildi. Operatör Necati Şen idaresindeki iş makinesi, yoğun kar ve tipinin olduğu köy yolunda içindeki 3 kişi ile birlikte uçuruma yuvarlandı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda UMKE, jandarma, AFAD ve arama kurtarma ekibi sevk edildi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile güçlükle başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucu iş makinesine ulaşan ekipler, ağır yaralanan iş makinesi operatörü Necati Şen’i uçurumdan sedye ile yaklaşık 500 metre taşıyarak yolda bekleyen paletli ambulansa taşıdı. İş makinesinde bulunan vatandaşlardan Mustafa Taşdemir’in cansız bedenine ulaşıldı. 

Ağır yaralı olarak kurtarılan Necati Şen, sağlık ekiplerince kaldırıldığı Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yasin Taşdemir ve Raif Aydın’ı arama ve kurtarma çalışmalarına, yoğun tipi ve fırtına nedeni ile çalışmalara ara verildiği öğrenildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serhat’ta kar ve fırtına nedeniyle yollar kapandı: 3 kişi yaşamını yitirdi, 23 yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir