Skandallarla gündeme gelen Kızılay Başkanı istifa etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın istifa ettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı programda Kızılay’a ilişkin yaptığı açıklamada “Üzüldüm” demişti.

Maraş depremleri sırasında çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Yeni Şafak muhabiri Ersin Çelik, Kızılay’ın olağanüstü genel kurula gittiğini söyleyerek, “Kızılay Başkanı Kerem Kınık aday olmayacak. Bu durumda Kınık, dolaylı yoldan istifa etmiş oluyor” dedi.

Twitter’da unvanı değiştirdi

2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık’ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, “Türk Kızılay Genel Başkanı” unvanı yerine “Kızılay gönüllüsü” ifadesini kullanmaya başladı.

6 Şubat Maraş depremlerinde çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’la ilgili dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir” demişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Skandallarla gündeme gelen Kızılay Başkanı istifa etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir