TC Kimlik numaranı ezberleme biçimin zekanın yapısını ve IQ’nu da ele veriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) kimlik numaralarımızı bir çok kişi farklı kombinasyonlarla ezberliyoruz. Yapılan araştırmalar T.C. kimlik numarasını ezberleme şeklinin zeka türünüzü ortaya çıkardığını gösterdi. Yani numaraları ezberleme kombinasyonumuz hangi türden bir zekaya sahip olduğumuzun göstergesi olabilir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, 11 haneden oluşan ve pek çok kişinin ezberlediği numaralar arasında yerini alıyor. Ancak T.C. Kimlik numarasını gruplandırma şekli birçok kişiye göre değişiklik gösteriyor. Mesela bazı kişiler 3+2+2+2 iken bazıları ise 4+4+4 şeklinde gruplara ayırıyor. Peki bu ayrım, zeka türlerinde nasıl bir farklılığa neden oluyor?

SORGULAYICI VE SPORTİF ZEKA = 4+4+3

Sorgulayıcı ve sportif zekaya sahip iseniz çevrenizdeki pek çok şey hakkında bir cevap aradığınız anlamına gelebilir. Her şeyin bir sebebi olduğunu düşünerek pek çok konudaki “başlangıç” noktasını bulmaya çalışabilirsiniz.

Cevap arama konusundaki isteğiniz, inatçı bir yapıya dönmenize sebep olabilir. Ayrıca durağan bir yaşam biçimi size göre değildir, eğlenceli ve hareketli bir yapıya sahip olabilirsiniz.

kim4.webp

KİŞİSEL – İÇSEL VE SOSYAL ZEKA = 4+3+2+2

Bu zeka biçimine sahip kişiler, kendilerini tanıma konusunda yüksek kapasiteye sahiptir. T.C Kimlik numaranızı 4+3+2+2 şeklinde ezberlemiş olmanız beceri ve hedef uyumu konusunda öne çıkmanızı sağlayabilir.

İçsel zekanızın gelişmiş olması, neler yapacağınız hakkında “öngörüye” sahip olduğunuzu işaret edebilir. Böylece başarıya ulaşma konusundaki olasılığınız çok yüksektir.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TC Kimlik numaranı ezberleme biçimin zekanın yapısını ve IQ’nu da ele veriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir