TJA Iğdır’da ‘uyuşturuya hayır’ bildirisi dağıttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TJA, artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa sürüklenme olaylarına dikkat çekmek için kent merkezinde “uyuşturucuya hayır” bildirisi dağıttı. 

Iğdır’da son süreçte artan uyuşturucu kullanımı ve fuhuşa sürüklenme olaylarına dikkat çekmek isteyen Tevgera Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Uyuşturucuya ve fuhuşa geçit vermeyeceğiz. Li dijî şerê taybet tekoşînek bı heybet” pankartı açılırken, açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP Ağrı ve Iğdır il ve ilçe yöneticileri, Gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Basın metnini, DBP Iğdır İl Eşbaşkanı Oya Malgaz okudu.

‘Hepimizin sorumluluğu’ 

Bölgede esas dinamiğinin kadınlar ve gençler olduğunu söyleyen Malgaz,  toplumu oluşturan kadınların devletin yürüttüğü özel savaş politikalarıyla uyuşturucu ve fuhuş bataklığına sürüklendiğini söyledi. Malgaz, “Uyuşturucu ve türev maddelerinin insanlarımızın etrafını adeta bir ağ gibi sarmaladığı bu dönemde, bizler parti olarak kadınlarımızı ve gençlerimizi bundan korumak için elimizden geleni yapacağız. Toplumda uyuşturucu yoluyla kadınları fuhşa sürükleyen ve gençleri uyuşturucu bataklığına iten bu sistemi halkımızla ve ailelerimizle birlikte engelleyeceğiz. Uluslararası uyuşturucu trafiğinin merkezinde olan bu ülkede maalesef tüm toplum nasibini almaktadır. Buradan iktidara ve yetkililere sesleniyoruz; bu zehir tüm toplumumuz için tehlikelidir. Toplumun yapısını bozan, gelenekleri ve görenekleri alt üst eden bu zehirden kurtulmak bizler dahil hepimizin sorumluluğundadır” dedi.

Aylarca 6 erkeğin tecavüzüne uğrayan ve fuhuşa sürüklenen çocukların yaşadıklarını hatırlatan Malgaz: “Uyuşturucu ve fuhuşun bir aileyi nasıl perişan ettiğine şahit olduk. 6 erkek silah ve şantajla küçük bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmuştur. Bunun gibi daha birçok çocuğa cinsel istismar haberlerini duyuyoruz. Çocuklarımız önce uyuşturucuya alıştırılıp, sonra fuhuşa zorlanmaktadır. Bir genç kızımız hem uyuşturucuya hem de fuhşa zorlanmış, kendisi ve ailesi mağdur duruma düşürülmüştür” diye belirtti. 

Duyarlılık çağrısı  

Her mahallede uyuşturucu ve türev maddelerinin rahatlıkla bulunduğunu ve satıldığını kaydeden Mazgaz, “Eğer bizler sessiz kalırsak bu durum daha da tehlikeli bir hal alabilir. Gençlerin yüzde 80’i uyuşturucu ve türev maddelerini kullanıyor. Gençlerimizi bundan korumak için gerekli adımlar atmalıyız. Kentte ki uyuşturucu ve fuhuşa karşı herkesi duyarlı davranmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. 

Açıklamanın ardından kitle çarşı merkezinde sloganlar eşliğinde bildiri dağıttı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TJA Iğdır’da ‘uyuşturuya hayır’ bildirisi dağıttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir