Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için hayata geçirilen IPARD 3 destek programına Hakkari de dahil oldu.

Bu kapsamda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van Bölge Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, Birim Uzmanı Hikmettulah İlhan ile birlikte Hakkari’de yatırımcılar ile bir araya gelerek tanıtım ve bilgilendirmelerde bulundu.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen toplantıya TKDK Van Bölge Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, Birim Uzmanı Hikmettulah İlhan, HATSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, Genel Sekreter Fikret Keskin, Hakkari ziraat Odası Başkanı Naif Önal, TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Sevda Keskin ile çok sayıda yatırımcı katıldı.

IPARD 3 Programı desteklenecek yatırım alanları ve başvuru koşullarının anlatıldığı toplantıda söz alan HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, bilgilendirme toplantısı için kente gelen TKDK yetkilileri ile diğer katılımcılara teşekkür etti.

TKDK’nın daha önce 42 ili kapsadığını belirten Keskin, sonradan eklenen 39 il ile beraber Hakkari’nin de IPARD desteklerinden yararlanabileceğini söyledi.

Keskin, Ticaret ve Sanayi Odasının bulunduğu binada faaliyete geçen TKDK irtibat ofisinde görevli uzmanların TKDK’ta sunulacak projelerde destek vereceğini sözlerine ekledi.

TKDK Van Bölge Koordinatörü DR. İbrahim Başak ise Hakkari’nin TKDK yatırımları için çok önemli bir il olduğunu belirterek, toplantıya katılan yatırımcılara teşekkür etti.

Ev sahipliği için Hakkari Ticaret Odası yönetimine teşekkür eden Başak, “Kapılarını bize açtılar burayı bize tahsis ettiler. Bu binanın dördüncü katında faaliyet göstereceğiz. Projeler burada hazırlanacak incelemesini Van’da yapacağız. Standart kriterlerimiz var” dedi.

TKDK’nın 16 sektörde destekleme yaptığını anlatan Başak, işsizliğin had safhada olduğu Hakkari’nin kırsal kalkınmada öncelikli iller arasında yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından TKDK Uzmanı Hikmettulah İlhan tarafından katılımcılara bilgi verildi

TKDK hakkında tanıtım yapan İlhan, aynı zamanda süt ve et üreten tarımsal işletmeler, süt ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, balıkçılık, çiftçilik faaliyetlerini çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu.

Hakkari Merkezde gerçekleşen toplantının, ilerleyen günlerde ilçelerde de düzenleneceği belirtildi. Kaynak: Hakkari İl Sesi Gazetesi

 

TKDK Hakkari'de proje çağrısında bulundu - 4 89

TKDK Hakkari'de proje çağrısında bulundu - 2 189

TKDK Hakkari'de proje çağrısında bulundu - 5 55