Tuşba Belediyesini Akman’lar bastı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı tarafından Tuşba’ya kayyım olarak atanan AKP’li Salih Akman, baldızını, kardeşini, yeğenlerini, kayınbiraderini ve damatlarını işe aldı. Alımlarla birlikte belediye aile şirketine dönüştü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart 2019 seçimlerini kazanmasına rağmen eşbaşkanların KHK’li olması gerekçesiyle mazbata verilmedi. Seçimlerde 2’nci olan AKP’li Salih Akman kayyım olarak atandı. Akman, 22 yakınını Tuşba Belediyesi’nde; ikisini de becayiş yöntemiyle Muş ve Edremit belediyelerinde istihdam etti. AKP’li Akman, kendisine bu konuda yöneltilen sorulara ise, “Biyolojik bağımız olabilir ama akraba değiliz” pişkinliğiyle yanıtladı. Bu isimlerin birçoğu belediyeye gelmemesine rağmen kadrolu olarak çalışıp maaşını almayı sürdürüyor.

Aile bireyleri belediyeye yerleşti

Akman’ın belediyeye aldığı yakınları ve yakınları dereceleri şöyle: Kardeşi Şahabettin Akman, yeğeni Tahsin Akman, yeğeni Mehmet Eşref Akman, yeğeni Zeynep Şeyma Akman, yeğeni Yunus Akman, kuzeni Sacit Akman, yeğeni Suat Akman, yeğeni Selim Akman, yeğeni İlyas Akman, yeğeni Savaş Akman, kayınbiraderi Yavuz Varlı, baldızı Yağmur Doğan, yeğeni Hacer Şevin, Suna Taşkın, Şifanur Kincir, Sinan Koçak, Şakir Koçak, Fatih Akman, damadı Eyüp Bacan ve damadı Barış Taşkıran.

Kendi aralarında becayiş

Akman, bazı yakınlarını da becayiş yöntemiyle AKP’li diğer belediyelerde işe aldırıyor. AKP’li Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’nın kızı İlknur Asya’yı Tuşba Belediyesi’nde işe alan Akman, kendi kızını da Muş Belediyesi’nde işe aldırdı. Akman, diğer kızını da Edremit Belediyesi’nde işe aldırıp, Edremit belediye başkanı İsmail Say’ın yeğeni M.Ali Say’ı da Tuşba Belediyesi’nde işe aldırdı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tuşba Belediyesini Akman’lar bastı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    21 Kasım 2023, 15:33

    […] atanmış belediye başkanı Salih Akman, aslında At-man dersek daha doğru olur, çünkü atıyor. Katıldığı bir televizyon […]

    Cevapla
  2. Avatar
    22 Kasım 2023, 10:45

    […] aday adaylığı başvurusunun tamamlanmasına bir gün kala Tuşba Belediyesi’ne başvuru yapan isimler de netleşmeye […]

    Cevapla