Van Atatürk Stadyumu’nun isim değiştireceği iddialarına Bakanlık’tan yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Atatürk Stadyumu’nun isim değiştireceği konusu tartışmalara neden olurken, tepki çeken olay hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada böylesi bir durumun söz konusu olamayacağı vurgulandı.

Van Atatürk Stadyumu ile ilgili tartışma yaratan bir iddia ortaya atıldı. Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, katıldığı bir televizyon programında Van Atatürk Stadyumu’nun adının AKP’den milletvekili adayı olan Veysel Ürüm’ün ismiyle değiştirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurduğunu ifade etti. Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, Van TV’de katıldığı Ekstra Gündem programında tartışma yaratan açıklamalarda bulundu. Kıyak, Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun ismini Veysel Ürüm Stadyumu olarak değiştirmek için girişimde bulunduklarını açıkladı.

Tepki çeken olay hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Cumhuriyet’ten Yusuf Ziya Cansever’e konuşan Van Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir, Vanspor FK yönetiminin böyle bir taleplerinin olduğunu ancak isim değişikliğinin mümkün olmayacağını belirtti.

Özdemir, şunları söyledi: “Yapılan açıklama talihsiz bir açıklamadır. Stadın isminin değişmeyecek bunu net olarak söylüyorum. İsim değişikliği talepleri oldu. Bizde Bakanlığımıza gönderdik. Tüm spor kulüplerinde bu yaşanıyor. Sponsorların isim hakları hakkında talepleri olur Sponsorluk Yasası’nda bu vardır. Ancak sahanın tamamı kulübe ait olursa ancak bu isim değişikliği kabul edilir. Burada ise yüzde 75 kulübün, geri kalan yüzde 25 hak ise Gençlik ve Spor Bakanlığına aittir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Atatürk Stadyumu’nun isim değiştireceği iddialarına Bakanlık’tan yanıt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir