Van ÇEV-DER ‘Ekokırım’a karşı topladığı imzaları Meclis’e sunacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van ÇEV-DER, dernek ve ekolojistlerin ekokırımın suç sayılması için hazırladığı “Ekokırım Yasa Tasarısı” kapsamında topladığı imzaların Meclis‘e sunulacağını açıkladı. 

Çevre dernekleri ve ekolojistlerin, ekolojik tahribatların önüne geçilmesi için yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı “Ekokırım Yasa Tasarısı”, 28 Kasım’da Meclis’e sunulacak. Van, Çevre Tarihi Eserleri Koruma, Araştırma ve Geliştirme ve Koruma Derneği (ÇEV-DER) Eşbaşkanı Ali Kalçık, konuya dair dernek binasında açıklama yaptı.

25 bin imza toplandı

Ekokırımın suç sayılmasını istediklerini belirten Kalçık, “Ekokırımın iç hukukumuzda bir suç olarak tanımlanması amacıyla hazırladığımız kanun teklifi için Türkiye’nin dört bir köşesinden 25 bin ıslak imza toplandı” dedi. Kalçık, çalışma kapsamında ekokırımın iç hukukta suç olması gerektiğini vurguladı. Kalçık, “Önceki ayın Kasım ayından itibaren bir dizi bilgilendirme ve duyuru çalışmaları yapıldı. Marmara Denizi, Akbelen Ormanı, Cudi Dağı, Erzincan-İliç, Van Gölü, 6 Şubat depreminin etkilediği iller gibi ekolojik yıkımların ekokırıma dönüştüğü yerlerde ‘suç mahalleri’ ifşa edildi. İllerde kurulan stantlarla imzalar toplandı. Yurttaşların hukukçularla birlikte hazırladığı bu yasa teklifi ‘ekokırım’ı gündemleştirmeyi amaçlıyor” ifadelerini kullandı. 

İmza toplama çalışmalarını örgütleyenlerin 28 Kasım’da imzaları Meclis’e taşıyacaklarını ve partilerle görüşeceklerini ifade eden Kalçık, toplanan tüm imzaları Meclis Başkanlığı ve ilgili komisyona sunacaklarını aktardı. Kalçık, “Bu demokratik girişim, sesini duymadığımız ama her gün ölen ağaçların, balıkların, simsiyah akan nehirlerin bir irade beyanı olacaktır” dedi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ÇEV-DER ‘Ekokırım’a karşı topladığı imzaları Meclis’e sunacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir