Van-Hakkari Tabip Odası sağlıkta yaşanan şiddeti kınadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Hakkari Tabip Odası Alanya’da görev başında katledilen Dr. Melek Bağce ve sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını kınadı.

Van Hakkari Tabip Odası Alanya’da görev başında katledilen Dr. Melek Bağce ve sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Yapılan yazılı açıklamada “Alanya’da çalışan Aile Hekimi Dr. Melek Bağce çalıştığı aile sağlığı merkezinde hunharca katledilmiştir” denilerek sağlık kurumlarının bıçakla ve silahla rahatlıkla girebilen yerler haline geldiği belirtildi.

Bir süre önce yine bir sağlık kuruluşunda çalışan Ebe Ömür Erez ve Dr Aynur Dağdemir’in de katlediğini hatırlatan Tabip Odası, “Güvensiz çalışma ortamlarımız katillere adeta cinayet mahalli hazırlanırken kadın düşmanı politikalarda bu kişileri cesaretlendirmeye devam etmektedir” dedi.

Açıklamada, sağlıkta şiddetin genel şiddet ikliminden ve siyasetçilerin şiddet üreten politikalarından ayrı düşünülemeyeceğini ifade edildi.Tabip Odası açıklamada şunları belirtti:

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile ilişkili ortam kadına yönelik şiddeti körüklemektedir.

Şiddet yalnızca hastanelere başvuranlar tarafından değil aynı zamanda ekranlardaki dizilerde politikacıların sözlerinde idarecilerin baskılarında da her zaman mevcuttur.

Görevini yaptığı sırada şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının şikayetlerini yönelik adım atmayan yöneticiler sağlık kuruluşlarında oluşan problemlerin sorumluluğunu kendi üzerlerinden alıp sağlık çalışanlarının üzerine yıkmaya çalışmaktadırlar.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sonlanması için etkili ve caydırıcı yasaların Bir an önce çıkarılması işyerlerinde kadına karşı şiddet önleme mekanizmalarının devreye konulmasını talep ediyoruz.”

“Üzgünüz öfkeliyiz ve bir kişiyi daha kaybetmek istemiyoruz” diye devam eden açıklamada son olarak şu ifadeler kullanıldı: “Kadına ve hekime yönelik şiddet olayları başta olmak üzere şiddetin her türlüsünü karşı örgütlü mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van-Hakkari Tabip Odası sağlıkta yaşanan şiddeti kınadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir