Van İŞKUR’dan engelli yurttaşlarla atölye çalışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İŞKUR’da engelli vatandaşların farklı iş kollarında çalışmalarına dair İş Kolu Kulübü Atölye çalışması yapıldı.

Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde engelli işçi çalıştırma zorunluluğu bulunan firmalarla iş arayan engelli vatandaşlar bir araya getirildi. İş Kulübü’nde düzenlenen etkinlikte, işverenlere, işveren temsilcilerine ve İnsan kaynakları yetkililerine, İl Müdürü Hidayet Kişi, işverenlere mevzuat hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Kulüp liderleri olan İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar ve Züleyha Çiftçi tarafından engelli yurttaşlara genel yetenekleri, kişilik özellikleri mesleki eğilimleri ve kendilerini tanıma noktasında bilgiler verildi.

Engelli Koçları İş ve Meslek Danışmanları Gökhan Düzen ve Ali İhsan Aydınoğlu tarafından engelli vatandaşların Sağlık Bakanlığı’nın Kamu Kurum ve Kuruluşlarına iş alımı ilanına başvuruları gerçekleştirildi. Ayrıca engelli açığı olan firmaların insan kaynakları mülakatlarını gerçekleştirerek kendi bünyesinde çalıştıracakları engelli personel alımlarını tamamladı.

İl Müdürü Kişi, dezavantajlı grupların istihdamının gerçekleşmesi ve mutluluklarını paylaşmanın hissinin tarif edilemez olduğunu belirti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van İŞKUR’dan engelli yurttaşlarla atölye çalışması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir