Van Samancılar Sitesi’ndeki yangının sebebi VEDAŞ mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Samancılar Sitesi’nde dün gece çıkan yangında 7 işyeri tamamen yanarken 26 işyerinde de maddi zarar meydana geldi. Van Gölü Yem ve Samancılar Temin ve Tevzi Kooperatifi Başkanı Selahattin Alkan, maddi zararın büyük olduğunu söyledi.

Van’ın İpekyolu ilçesi sınırları içerisinde bulunan Bostaniçi Samancılar Sitesi’nde dün akşam saat 21.30 sularında yangın çıktı. Çıkan yangında 7 işyeri yandı, büyük oranda maddi zarar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmezken site esnafı yangının çıkış sebebi olarak VEDAŞ’ı işaret ediyor.

İşyeri yanan esnaflardan Ferhat Çetin ve Yusuf Beyaz, yetkililere seslenerek zararlarının tanzim edilmesini istedi.

7 işyerinin tamamı yandı

Ferhat Çetin, Samancılar Kooperatifi’nde yanan iş yerlerinden birinin sahibi. Çetin, dün gece 21.30 sularında çıkan yangından saat 22.00 dolaylarında haberdar olduklarını söyledi. Samancılar Pazarı’na geldiklerinde 7 iş yerinin tamamen yandığını söyleyen Çetin, “İlk geldiğimizde köşe başlarındaki işyerlerine müdahale ettik. Ama 7 iş yerinin tamamı yandı” dedi.

Van Samancılar Sitesi’ndeki yangının sebebi VEDAŞ mı? - samancilar yangin 2

Yangına müdahale ilgili Çetin şunları aktardı: “Ben buraya geldiğimde saat 22.20 civarlarıydı. Sadece iki itfaiye arabası bir tane de TOMA vardı. Benim iş yerim köşe başıydı. En son yanan iş yerlerinden biriydi. TOMA’lar çoğunlukla geldi, ama itfaiye araçlarından pek yardım alamadık. Saat gece yarısı 12’den sonra yoğunlukla gelmeye başladı belediye araçları ve itfaiye araçları.”

Çetin, yem ve kepek hariç 450-500 tona yakın samanının olduğunu, gece başlayan yangınla beraber kepçe yardımıyla hepsini dışarı çıkardıklarını belirtti. Çetin, “Samanın tamamı yandı, söndürdük. Ziyan oldu, öylece kaldı. Şimdi de kaldırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

VEDAŞ aracı yangına sebep olmuş olabilir

Çetin yaşanan maddi zararın boyutlarının çok büyük olduğunu belirterek, “En kötü iş yerinde şu an 4 milyondan fazla maddi zarar var. Yetkililerin zararımızı karşılamalarını umuyoruz”  dedi.

Yangının çıkış sebebinin VEDAŞ aracının dün çalışma yaptıktan sonra yangının ortaya çıktığını söyleyen Çetin, “VEDAŞ çalışmasından sonra yangının ortaya çıktığı yönünde bir söylenti var. Polis gerekli incelemeleri yaptı, biz de haber bekliyoruz” diye vurguladı. Çetin, son olarak yetkililerden destek beklediklerini, enkazın kaldırılmasını ve yeni bir iş yeri, istihdam talep ettiklerini söyledi.

Van Samancılar Sitesi’ndeki yangının sebebi VEDAŞ mı? - samancilar yangin 3

‘Biz gelinceye kadar iş işten geçmişti’

Yusuf Beyaz da dün gece çıkan yangında iş yeri yanan esnaftan biri. Dükkanından eser kalmayan Beyaz, dün gece saat 21.00 civarında kendisine haber geldiğini söyledi. Beyaz, “Biz gelinceye kadar iş işten geçmişti. Nereden bakarsanız 150-200 ton malımız yandı. Tabii diğer esnaf arkadaşlarımızın daha fazla malı yandı. Benim maddi zararım, dükkânla beraber yaklaşık 5 milyon” ifadelerini kullandı.

Van Samancılar Sitesi’ndeki yangının sebebi VEDAŞ mı? - samancilar yangin tedas 2

Yangına müdahale ile ilgili Beyaz şunları aktardı: “Benim evim uzak olduğu için geldiğimde dükkânlar komple yanıyordu. İtfaiye araçları buradaydı. Ben geldiğimde 5-6 tane itfaiye aracı vardı. TOMA’lar vardı. Yarım saat geçtikten sonra tüm itfaiye ekipleri buraya geldi.”

Beyaz, yangının çıkış sebebi ile ilgili bir tahminleri olduğunu söyleyerek şunları ekledi: “İlk başta bulunan ve yanan dükkânın elektrik arızası vardı. VEDAŞ birkaç defa müdahale etmiş. Tekrar arıza oluşunca VEDAŞ tamir ederken ateş çıkmış ve tüm dükkânlar yandı.” Beyaz son olarak yetkililere seslenerek, “Yetkililerden talebimiz bizlere yardımcı olmaları. Zararımızın telafi edilmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.

26 işyerinin 7’si yandı

Van Gölü Yem ve Samancılar Temin ve Tevzi Kooperatifi Başkanı Selahattin Alkan da, dün gece yaşanan yangına ilişkin şunları aktardı: “Dün gece rüzgarın da etkisiyle elektriğin gidip gelmesi üzerine bekçimiz, bir işyerinin çatıdan alev aldığını görüyor. Bekçi beni aradığında yetkilileri aradım. Biz geldiğimizde yetkililer buradaydı. Söndürmeye çalıştıkları kadar söndürüldü.”

Van Samancılar Sitesi’ndeki yangının sebebi VEDAŞ mı? - samancilar yangin tedas 1

Alkan, sitede 26 tane esnafın olduğunu ve 7 işyerinin şu anda hasarlı olduğunu söyledi. Alkan, “Bir esnafımızın 450-500 ton civarında hayvansal yem bulunmaktaydı. Bu yandı” dedi. Beyaz samanın kilosunun şu an 2 TL, yeşil samanın kilosunun ise 4 lira 50 kuruş olduğunu söyleyen Alkan, esnafın zararının fazla olduğuna dikkat çekti.

Yetkililerin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Alkan, gereğinin yapılacağının kendilerine söylediğini belirtti. Müdahalenin geç yapıldığına ilişkin, bekçiyi aradığında itfaiye araçlarının olay yerine geldiğini bildirdiğini kaydetti.  

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Samancılar Sitesi’ndeki yangının sebebi VEDAŞ mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir