Van Şehir Stadyumu’na ismi verilmeyince sponsorluk sözleşmesi de feshedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP yöneticilerinin başında bulunduğu Vanspor Futbol Kulübü geçtiğimiz günlerde ilginç bir karara imza atarak Atatürk Şehir Stadyumu’nun ismini Veysel Ürüm Şehir Stadyumu olarak değiştirme kararı almıştı. Kararın kabul edilmemesi üzerine Vanspor ile Vefa Group arasında imzalanan sponsorluk sözleşmesi de iptal edildi.

Karanlık bir dönemin valisi olarak lanse edilen ve 1992-1996 yılları arasında Van Vali’si olan Mahmut Yılbaş döneminde Van Şehir Stadyumu’nun ismi ‘Mahmut Yılbaş Stadı’ olarak değiştirildi. 2003-2004 yılları arasında Van Valisi olarak görev yapan Hikmet Tan tarafından isim stadyumdan kaldırılarak yerine Van Atatürk Şehir Stadı adı verildi. Ancak eski AKP yöneticilerinin başa gelmesinin ardından siyasi bir alana evrilen Vanspor’daki isim değişikliğinden sonra bu kez de Atatürk isminin stadyumdan kaldırılmasına karar verilerek, stadyumun isminin ‘Veysel Ürüm Şehir Stadyumu’ olarak değiştirilmesine karar verildi. Alınan kararın tepkilere neden olmasından sonra bakanlık ismin değişmesinin söz konusu olmadığına karar verdi.Karar sonrası sponsorluk sözleşmesi de sona erdi

Kamuoyunda yaşanan tepkiler ve bakanlığın isim değişikliğinin söz konusu olmadığına dair açıklamasından sonra Vanspor ile Vefa Group arasında imzalanan sponsorluk sözleşmesi de iptal edildi. Vanspor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kulübümüz ile Vefa Group arasında yapılan isim sponsorluğu sözleşmesi sona ermiştir. Vefa Group’a ve Vefa Group yönetimine camiamız adına teşekkür ederiz,” ifadelerine yer verildi. Vanspor ’un paylaşımının altına yorum yazan yurttaşların iptal kararının Veysel Ürüm isminin stada verilememesi ile ilgili olup olmadığına dair sorular yöneltmesi ise dikkat çekti.

Siyasi müdahaleyle karşı karşıya kalmıştı

22 Haziran 2022 tarihinde Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını açıklamıştı. Avcı’nın istifasından sonra Vanspor yönetimi tamamen AKP yöneticilerinin denetimine geçmişti. Yaşanan değişimden sonra Vanlılar, Vanspor’a verdikleri desteği geri çekerken, Vanspor başkanı Ferhat Kıyak’ın yaptığı destek gecelerine işverenlerin de destek vermemesi üzerine organizasyonların yapıldığı salonlar boş kalmıştı.

Veysel Ürüm kimdir?

25 Şubat 1982’de Van’da doğdu. Madencilik, enerji, inşaat ve kimya sanayi alanlarında yurtdışı ve yurtiçinde faaliyet gösteren Vefa Group AŞ.’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

Veysel Ürüm, 2002 yılından itibaren aktif ticaret yaşamı içinde bulunan bir iş insanı olarak; Van Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, Ankara Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi, ASKON Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Van Spor Yönetim Kurulu Üyeliği ve İkinci Başkanlık, Cizre Belediye Voleybol Takımı Yönetim Kurulu Üyeliği, Beşiktaş JK Kongre Üyeliği bulunmaktadır. Ürüm son olarak AKP İpekyolu İlçe yönetiminde yer almıştı.

Serhat News

 

Siyasetin arka bahçesi olan Van Spor’dan sonra şehir Stadı da rant merkezine dönüştü

AKP’li Vanspor Başkanı Feyat Kıyak bu kezde gazetecileri hedef aldı

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Şehir Stadyumu’na ismi verilmeyince sponsorluk sözleşmesi de feshedildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir