Van’da AKP’nin basını hedef göstermesine tepki yağdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın basın kuruluşunu hedef göstermesi ve AKP Van il örgütü resmi twiter hesabınında bunu alıntılayarak paylaşması kentte tepkilere neden oldu. Paylaşımın altına yapılan yorumlarda AKP’nin sokağa çıkacak yüzü kalmadığı tespiti yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın Van sorunlarını mecliste dile getirmesinden sonra AKP Van Milletvekilleri ile CHP’li Tanal arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Son olarak AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas Twitter hesabında CHP’li Tanal ile Serhat News internet sitesini hedef gösteren bir paylaşımda bulundu. Arvas, açık bir şekilde hedef gösterdiği paylaşımında, “Kamuoyunun terör sevici olarak yakından tanıdığı @MTanal Van’da ki işbirlikçisi Serhat News ile eş güdümlü çalışıyor. Tencere- Kapak misali” yorumunda bulundu.

AKP İl örgütü de hedef gösterdi

AKP’li Arvas’ın hedef gösterme paylaşımını alıntılayan AKP Van il örgütü resmi sosyal medya hesabında ise, “Hdpkk ve CHP elele…” şeklinde paylaştı. AKP’lilerin açık hedef gösteren paylaşımlarının altına ise tepki yağdı. Gazeteciler ve yurttaşlar, paylaşımları eleştirerek, basın örgütlerinden yaşananlara sesiz kalmama çağrısında bulundu.

Basın örgütlerine çağrı

Yapılan paylaşıma tepki gösteren gazeteci Bekir Güneş, “AKP Van milletvekili Abdulahat Arvas daha sansür yasası geçmeden haber sitelerini hedef göstermeye başlamış. Basın örgütleri bu duruma sessiz kalmamalı. @serhat_news yalnız değildir. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum.” paylaşımıyla duruma tepki gösterdi.

Yaşananlara tepki gösteren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül ise, “Yavaş gel şampiyon, hayırdır bu nasıl üslup? Hedef gösterdiklerinden biri @MTanal Milletin vekili diğeri @serhat_news ciddi bir basın kuruluşu. Öyle “terör” “işbirlikçi” gibi sihirli sözcükleri kullanınca seviyeniz görünmez oluyor sanmayın, kamuoyu herkesi yakından tanıyor.” diyerek paylaşımı kınadı.

Gazeteci İshak Kara da, “Van’da bunca sorun varken sunni gündemlerle Van halkını kış gelmeden uyutmaya çalışan Milletvekilinin @serhat_news’i hedef almasını doğru bulmuyorum. Bu yaklaşımı şiddetle kınıyorum.” paylaşımında bulunurken, Gazeteci Oktay Candemir ise, “Van medyasını bozacının şahidi şıracı yapmak istiyorlar ama… “Tencere yuvarlanır; sadece berbat bir ses çıkarır” Tıpkı AKP Van Milletvekili Arvas gibi” diyerek hedef göstermeye karşı durdu.

Yurttaşlardan da tepki topladı

Arvas ve AKP’nin hedef gösterme Twitlerine gazetecilerin yanı sıra yurttaşlarda tepki gösterdi. İşte Arvas’ın paylaşımının altına yapılan yorumlardan bazıları: “

https://twitter.com/mekapMatkap/status/1579908752727511040
https://twitter.com/duz_altan/status/1579911268227747840
https://twitter.com/lordserkeftin/status/1580148224912134144
https://twitter.com/cnr_ky65/status/1580081743066845184

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da AKP’nin basını hedef göstermesine tepki yağdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir