Van’da milyonların harcandığı bina çürümeye terk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2011 yılında temeli atılan ve trafik sorununa çözüm olacağı düşünülen çok katlı otoparkın ne olacağı belirsizliğini koruyor. Her sene farklı planlamalara dönüştürülen otopark, adeta Van halkının parasını israf etmekten başka bir şey değil.

Van’da milyonların harcandığı bina çürümeye terk edildi - avm otopark

Milyon liralar harcanarak yapılan fakat açılmayan çok katlı otopark, AVM’ye dönüştürüldü. Bir türlü açılmayan bina altı otopark üstü gençlik merkezi olarak planlandı. Kapısı saçlarla kapatılan binanın bahçesi ise otopark olarak hizmet veriyor. Planlama ve uygulama hiç bir şekilde orantılı işlemiyor.

Milyonlar boşuna harcanıyor

2011 yılında Van Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atıldı. Kentteki otopark sorununu rahatlatmak amacıyla yapılan 410 araçlık katlı otopark, milyon liralar harcanarak yapıldı. İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait 6 bin 682 metrekare alan üzerinde, 424 araçlık olarak planlandı. Fakat planlandığı gibi devam etmiyor.

Van’da milyonların harcandığı bina çürümeye terk edildi - avm otopark2

Hizmet vermek yerine çürümeye terk edildi

Kente hizmet vermesi beklenen otopark ne hikmetse açılmadı ve bir süredir çürümeye terk edildi. Otopark sorunun neredeyse hat safhaya çıktığı kentte vatandaş otoparkın faaliyete geçeceği günü beklerken, yapılan plan değişikliğiyle bu sefer o günkü kurla 13,5 milyon lira harcanarak otopark AVM’ye düştürüldü. Şu an ise çürümeye terk edilmiş durumda.

Halk açılış beklerken çürümeyle karşılaştı

Dönüşümü tamamlanan bina açılması beklenirken yeniden kaderine terk edildi. Çürümeye terk edilen binada yapılan bütün çalışmalar bu sefer de boşa çıktı. İç camları kırılan, tavan kaplamaları sökülen bina adeta metruk bir görünüme dönüştü. Otopark olarak yapılan ve kapısı demir saçlarla kapatılan bina kaderine terk edilirken, bahçesi ise otopark olarak hizmet veriyor.

Van’da milyonların harcandığı bina çürümeye terk edildi - avm otopark3

Amaç ne bilinmiyor

Ne olacağına bir türlü karar verilmeyen bina ile ilgili 2022 yılında yeniden plan değişikliğine gidildi. Bu seferde altı otopark üstü gençlik merkezi olarak yeniden dizayn edilmesine karar verildi. Söz konusu yeni planlamaya göre belediyenin Zabıta, Sosyal Hizmetler ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlıklarının da burada hizmet verilmesi öngörülmüştü. Ancak yeniden planlandırılan bina çalışma yapmak yerine kapılar demir saçlarla kapatıldı.

Kimse açıklama bile yapmıyor

Otopark olarak planlanan ve ona göre temelleri atılan binanın içinde binlerce insanın hareket halinde olacağı bir yapıya dönüştürülmesi deprem açısından ne gibi risk taşıyıp taşımadığı ise bilinmiyor. Bu konuda yetkili kurum olan Büyükşehir Belediyesi ise şimdiye kadar herhangi bir açıklama yapmış değil. (Yeni Doğu Gazetesi)

Serhat News

Tepki Ver | sinirli20
5
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
20
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da milyonların harcandığı bina çürümeye terk edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    İl sağlığa devredilirse çok iyi bir hastane ya da hizmet binası yapılabilir

    Cevapla