Van’da mülk sahibi yolu kapattı: Onlarca aile mahalle içinde mahsur!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit İlçesine bağlı Şabaniye Mahallesi’nde onlarca ailenin bulunduğu alandan geçen yolun mülk sahibi tarafından kapatılması ile aileler mahalle içinde mahsur kaldı. Belediyenin, kamulaştırmadan dolayı yolu açamadığını belirttiği mahallede, yurttaşlar hasta çocuklarını dahi tedaviye götüremiyor.

Van’ın Edremit İlçesine bağlı Şabaniye Mahallesi 3. Çıkmaz Sokakta yaşayan yurttaşların, evlerine giden yolun, bir yurttaşın tapulu arsasından geçmesinden kaynaklı mülk sahibi tarafından kapatıldı. Yolun kapatılmasından sonra onlarca aile mahalle içinde mahsur kaldı. Tedavi gören hastalarını bile yol olmadığı için hastaneye götüremeyen aileler, yıllar sonra bir kaosla karşı karşıya kaldılar. Yaşanan durum üzerine sokakta toplanan mağdur aileler sorunun çözülmesini istedi. Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine gelen belediye ekipleri de sorunları çözmeyince, mahalle sakinleri sorunlarına çözüm bulamadan, yolu olmayan evlerine gitmek zorunda kaldı. Bazı aileler ise hasta çocuklarını sırtlarında taşıyarak araçların geçtiği alana getirdi. Mahallede uygulanan fakat açılmayan 18. Madde kapsamındaki yolun mağduru olduğunu dile getiren yurttaşlar, yetkililerden seslerinin duyulmasını istedi. Mahalle sakinlerinden Baki Caniş yaklaşık 25 yıldır bu sorunla karşı karşıya bulunduklarını dile getirerek, “25 yıldır yolumuz yok. Hangi belediye (iş başına) gelmişse bize engel çıkarmış ve yolumuzu açmamıştır. (Bizde) mecbûr bu tapulu yerden gidip geliyoruz. Şu an burası da kapatıldı, içeride kaldık” şeklinde konuştu.

‘İsmail Say 4 yıl önce söz verdi’

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın 4 yıl önce bu sorunun çözümü için söz verdiğini söyleyen Caniş konuşmasını şöyle sürdürdü: “4 yıldır İsmail Başkan söz verdi. 18. madde uygulandı, yolu açmadı, yol kapandı. Bize bir çare bulmaları lazım. Vali Bey’e sesleniyoruz lütfen; hastalar, engelli çocuklar var. Bir yangın çıksa bir şey olsa, kimse buraya giremez!”

Van’da mülk sahibi yolu kapattı: Onlarca aile mahalle içinde mahsur! - Van yol kapatma

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın mahalledeki yol sorunu için herhangi bir çalışma yapmadığını söyleyen bir diğer mahalle sakini İlhami Caniş ise, belediye başkanına sitem etti. “İsmail Say burayı engelliyor” sözleri ile belediyeye tepki gösteren Caniş tepkilerini şöyle dile getirdi: “3 gün önce gitmişiz. Komşum şahittir. Ercan Bey Vali yardımcısı bizi kovdu. ‘Bir bütçem yok’ dedi. Bir bütçen yoksa bir kilit vurun oraya. Acaba Vali Bey’in haberi var mı yok mu? Vali Bey’in haberi olsa herhalde bütçesi de olacaktır. Biz devletten istiyoruz belediyeden, İsmail Say’dan istiyoruz. Bizim vatandaşla herhangi bir sorunumuz yok. Belediye gelsin bu sorunu halletsin. Bizim komşularımızla sorunumuz yok.”

Hastası olan yurttaşlar büyük mağduriyet yaşıyor

İki torunun engelli olduğunu söyleyen Mehmet Caniş ise torunlarının devamlı fizik tedaviye ihtiyaç duyduğunu ancak arabanın kapıya kadar gidememesinden dolayı, onları her gün sırtında taşımak zorunda kaldığını dile getirdi. Konuşmasının devamında, yol sorununun biran önce çözülmesini isteyen Caniş, “Bizi boş verin, en azından biz yürüyerek gelip gidiyoruz. Devlet eğer sağlıklı vatandaşını düşünmüyorsa, hiç olmasa hasta olanları düşünsün. Ben sadece bunu istiyorum” dedi.

Van’da mülk sahibi yolu kapattı: Onlarca aile mahalle içinde mahsur! - van yol kapatma2

Yaşanan tepkiler üzerine bölgeye gelen Edremit Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri ile yurttaşlar arasında da sözlü tartışma yaşandı. Tepkilere maruz kalan zabıta yetkilileri, bölgede Van Büyükşehir Belediyesi’nin plan çalışması olduğunu ileri sürerek, bu çalışmadan sonra yol sorununun da çözüleceğini iddia etti.

Haber ve video: Baran Tarhan, Sevda Öztunç, Emrullah Durmaz

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da mülk sahibi yolu kapattı: Onlarca aile mahalle içinde mahsur!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir