Van’da su fiyatlarına yine zam geldi: 4 ayda beşinci kez zam yapmış oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşanan su kesintileri ve altyapı eksiklikleri nedeniyle en tartışılan kurumların başında gelen VASKİ, 4 ayda beşinci kez zam suya yapmış oldu.

İlde yaşanan su kesintileri ve hizmet eksikliği sorununa bir türlü çözüm bulamayan Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, her fırsatta suya zam yapmayı sürdürüyor. Üst üste yapılan 5’inci zammın ardından suyun metreküp fiyatı 20.56 TL oldu.

Vanlılar Aralık ayına zam haberleriyle başladı. Dün ekmek fiyatlarına yapılan 1 TL’lik zammın ardından bir zam da su fiyatlarına geldi.

 

Temmuz’da su fiyatlarına yapılan yüzde 50’lik zammın ardından Van’daki en düşük metreküp su fiyatı meskenlerde 10,50’den 15,50 TL’ye yükselirken ticarethanelerde ise 15,70’den 20,70’e çıkmıştı. Bu artıştan sonra her ay düzenli olarak su fiyatlarına zam yapan VASKİ, son olarak Kasım’da 19.09 TL olan metreküp fiyatını 19.99 TL’ye çıkarmıştı.

 

Üst üste beşinci zam

 

Van Olay Gazetesinin haberine göre, faturalar bu ay da zamlı fiyatla kesilmeye başladı. Meskenlerde 19.99 TL olan metreküp fiyatına 57 kuruşluk zam yapılarak 20.56 TL’ye çıkarıldı. Kayıp su bedeli ise 24,54 liradan 25.33 TL’ye çıkarıldı. Ticarethanelerde ise suyun metreküp fiyatı 27.97’ye çıktı.

 

Zamlı fiyatlar yeni faturalara yansımaya başladı.

 

Serhat News

 

VASKİ, Van’ı cezalandırıyor mu?

VASKİ, AKP’li avukatlarla Van’ı haraca bağladı

Tepki Ver | sinirli4
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da su fiyatlarına yine zam geldi: 4 ayda beşinci kez zam yapmış oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir