Van’da ulaşıma zam talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 2024’ün ilk UKOME toplantısı yapıldı. Toplantıda zam talebi kararı çıktı. Talebin akaryakıt fiyatlarındaki artışlar ve artan maliyetlerden dolayı yapıldığı açıklandı.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2024 yılının ilk toplantısı yaptı. Toplantıdan şehir için ulaşım hizmeti veren tüm araçlar için zam talebinde bulunuldu.

7 ana gündem maddesi ve 6 alt komisyon gündeminin görüşüldüğü toplantıda; Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın talebi üzerine Sigorta Taksi yazıhanesinin tekrar açılması, İpekyolu İlçesi sınırları içinde hizmet veren Özel Motorlu Taşıt Kurslarının kursiyer eğitimi ve sınavlarının yapılması için Şabaniye Yolu başlangıcı, Sebze Hali ve Kurubaş Mevkii ile Van-Hakkari yolu güzergahına ilişkin talep, Cumhuriyet Mahallesi Girne Sokağı’nın tek yönlü yapılması talebi, Gevaş İlçesi’nde MTSK sınav yürütme komisyonunun belirlediği yeni sınav güzergahının belirlenmesi talebi görüşüldü.

 

Şehir içi ulaşıma zam talebi

Van İli ve ilçelerindeki toplu taşıma araçlarının (H Plaka – Halk Otobüsü, M Plaka – Minibüs, V Plaka – Minibüs, T Plaka – Taksi, S Plaka – Servis ve gemi ile yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler) artan maliyetler nedeniyle yolcu taşıma ücretlerine zam talepleri görüşüldü.

Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 2024 yılı Ocak ayı UKOME kurul toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir’in başkanlığındaki toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, Şoförler Odası Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ulaştırma 8. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taşıma Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba Belediyesi ile ilgili daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda görüşülen bazı konuların ise bir kısmı karara bağlanarak, onaya sunulurken, diğer konular ise alt komisyonlara havale edildi. UKOME toplantısı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ulaşıma zam talebi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir