Van’daki İranlı turistler ‘Şeb-i Yelda’yı kutladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da tatillerini geçiren İranlı turistler için, ülkelerinin en eski geleneklerinden “Şeb-i Yelda” etkinliği düzenlendi.

Tatillerini Van’da geçiren İranlı turistler en eski geleneklerinden “Şeb-i Yelda” etkinliğinde buluştu. Kentteki bir otelde düzenlenen etkinlikte, en uzun gece anlamına gelen “Şeb-i Yelda”nın mutluluk ve bereket getirdiğine inanan İranlılar için bu gecede tüketilen nar, kapuz, elma, çerez, tatlı gibi yiyeceklerden oluşan özel bir köşe hazırlandı.

Van’daki İranlı turistler ‘Şeb-i Yelda’yı kutladı - AA 20221222 29809438 29809434 VANDA IRANLI TURISTLER SEBI YELDAYI KUTLADI

Otele gelen İranlılar, Farsça ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlendi. Van Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Yunus Yüksel, AA muhabirine, tatil için gelen İranlı turistlere yönelik etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Turistleri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirten Yüksel, şunları kaydetti: “Yılın en uzun gecesini ilimizde geçiren İranlı turistler için program hazırladık. İranlılar, 21 Aralık gecesini genelde aile büyüklerinin evinde toplanıp çeşitli etkinlikler yaparak kutlarlar. Biz de bu geleneklerini otelimize taşıdık. Güzel zaman geçirdiler. İranlı turistler ilimizde hem tatillerini geçiriyor hem de alışveriş yapıyor. İlimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görmelerini sağlıyoruz.”

Van’daki İranlı turistler ‘Şeb-i Yelda’yı kutladı - AA 20221222 29809438 29809436 VANDA IRANLI TURISTLER SEBI YELDAYI KUTLADI

İranlı turistlerden Sejad Kabiri ise alışveriş yapmak için Van’a geldiğini belirterek, “Van, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Şeb-i Yelda gecesini kutladık. Van’ı çok seviyoruz. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz” dedi. (AA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’daki İranlı turistler ‘Şeb-i Yelda’yı kutladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir