Van’daki sanatçılar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maraş merkezli 6 Şubat’ta binlerce kişini yaşamını yitirmesine neden olan depremden kaynaklı halkın depremzedelerle dayanışmaları sürüyor. Van’da ‘Aryen Müzik Günleri’ etkinliğiyle dayanışma konseri veren sanatçılar, sanatın toplum için olduğunu belirterek dayanışmaya destek çağrısında bulundular.

Maraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 10 ili etkileyen depremde belirlenen sayıya göre 50 bin 96 kişi yaşamını yitirdi. Zor günler yaşayan depremzedelere ise dayanışmalar devam ediyor. Van’da ‘Aryen Müzik Günleri’ etkinliği ile Dengê Meyman, Aryen Kom, Sorjiyan ve Colemêrg Collective’nin de sahne alacağı etkinliğe gelen gelirler deprem bölgeleri için harcanacak. 3 gün daha sürecek olan etkinlik, Perihan AVM’de bulunan ŞanoWan salonunda Van halkı ilk bir araya gelecek. Dayanışma gecesinde ilk olarak sahne alan Dengê Meyman sanatçılarının Kürt Kültürü kıyafetleri ve şarkılarıyla katılımcıları büyüledi.

Van’daki sanatçılar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor - sanowan depremzede dayanisma 2

Burada Serhat News’e konuşan Dengê Meyman sanatçıları dayanışmanın büyütülmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Van’daki sanatçılar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor - sanowan depremzede dayanisma 3

‘Konserlerimizin amacına ulaşacağını düşünüyoruz’

Müzisyen Barış Fehmi Karabacak ‘Aryen Kom Müzik günleri’nin her yıl düzenli konser yaptıklarını ancak Maraş merkezli yaşanan depremden kaynaklı konser ve etkinliklerini ertelemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. Karabacak, konserlerini dayanışma konserlerine dönüştürdüklerini belirtti. Karabacak, “Güzelde oldu katılımlarda şu ana kadar çok iyi gidiyor. Amacına da ulaştığını düşünüyorum. Önümüzde ki dönemde daha farklı çalışmaları da büyük konserlerde olacağına inanıyorum. Her anlamda kısıtlanıyoruz teknik olarak ta eksikliklerimiz var. Bunları tek başımıza hiçbir destek almadan sahne alıyoruz. Sanat toplum içindir. Ve bu gibi etkinlikler düzenleyerek deprem bölgesine desteklerde bulunabiliriz” dedi.

Van’daki sanatçılar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor - sanowan depremzede dayanisma 4

Sanatçı Mizgin Turan’da kendi dili ve kültürü ile bir dayanışma konseri vermek istediklerini ve her ne kadar acı keder yaşanmış olsa da Kürtlerin şarkılarıyla acılarını dile getirdiğini ifade etti.

Van’daki sanatçılar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor - WhatsApp Image 2023 04 07 at 13.31.52

Etkinlik bu akşam saat 20.00’da Aryen Kom sanatçıları ile devam edecek.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’daki sanatçılar depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir