VanSpor’da destek kavgası: Sözünü tutmayan olursa ifşa edeceğiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VanSpor Futbol Kulübü, son süreçte gerçekleştirilen destek toplantılarında verilen sözlerin yerine getirmediği tartışmaları üzerine yayımladığı açıklamada, tartışmaları kaos olarak yorumladı. Kulüp, söz verip de sözünü tutmayanları bizzat kendilerinin ifşa edeceğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Van yönetiminin katılımıyla yapılan VanSpor dayanışma gecesinde verilen maddi destek sözlerin yerine getirilmemesi üzerine sosyal medyada başlayan tartışma sürüyor. AKP’ye yakın iş insanlarının katıldığı gecede verilen bağış sözlerinin yerine getirmediğini dile getiren çok sayıda yurttaş sosyal medya üzerinde, söz verenlerinin isimlerini paylaşarak neden sözlerini yerine getirmediği sorularını yöneltti.

Tartışmanın büyümesi üzerine VanSpor Futbol Kulübü Başkanı Feyat Kıyak kulübün sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu. Destek sözünü verenlerin sözlerini yerine getirilmediği tartışmaların kabul edildiği açıklamada, yapılan eleştirileri ise, kaos olarak yorumladı.

Nahoş açıklamalar

Kulüp ile alakalı olarak yapılan açıklamaların nahoş olarak değerlendiren Kıyak, “Kulübümüze destek veren vatandaşlarımızla alakalı yapılan nahoş açıklamalar bizi üzmüştür. Bugüne kadar destek sözü verip yerine getiren tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz. Söz veren hemşerilerimizin sözlerini kısa sürede yerlerine getireceğine hiç şüphemiz yoktur. Van Spor Van halkının takımıdır” diye konuştu.

Sözlerini yerine getirmeyenleri ifşa edeceğiz

Kongrede söz verdikleri gibi söz verip sözlerini yerine getirmeyenleri ifşa edeceklerini de dile getiren Kıyak, bu karar için zamanın halen erken olduğu vurgusunda bulundu. Açıklamasında sözlerini yerine getirmeyenleri eleştirenleri de hedef gösteren Kıyak şunlara dikkat çekti: “Kongrede söz verip yerine getirmeyenleri ifşa edeceğiz. Sözümüzü her ortamda kullanarak iş insanlarımızı zan altında bırakmak doğru değildir. Ola ki söz verip yerine getirmeyenler olursa elbette ki kamuoyu ile paylaşacağız. Bunun için halen süreç çok erken. Keskin söylemlerle Van Sporu kaosa çekmek isteyenlerin farkındayız. Bunları yapanları biliyoruz. Devam etmeleri durumunda onları ifşa edeceğimizi açıkça belirmek istiyoruz.”

Ne olmuştu?

Van Spor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı, 22 Haziran’da, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak görevi bıraktığını açıklamıştı. Avcı yaptığı paylaşımda, Van Valisi Dr. Ozan Balcı ile bir görüşme yaptığını, Vali Balcı’nın dile getirdiği beklenti ve öneriler neticesinde şahsı başkanlığında yürütülecek çalışmalarda ortak paydada olunmadığına kanaat getirdiğini ve bundan dolayı görevini bıraktığını söylemişti. VanSpor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı’nın istifasından sonra VanSpor Kadın Futbol Takımı Yöneticisi Şehnaz Nigar Çelik de görevinden istifa etmişti. İstifalardan sonra ilk olarak daha önce AKP’de İpekyolu İlçe Başkanı olan Yavuz Kuşan göreve gelirken, Kuşan’dan sonra yapılan kongrede ise AKP yönetiminde yer alan ve AKP’ye yakın olan isimler görevi devralmıştı. Yapılan siyasi müdahaleler ise kentte ciddi tepkilere neden olmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VanSpor’da destek kavgası: Sözünü tutmayan olursa ifşa edeceğiz!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir