VASKİ ihmali can aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Sen Van üyesi Ahmet Bodakçi, VASKİ’nin gönderdiği su tankerinin şoförünün yalnız başına depoyu dolduramayacağını söylemesi üzerine yardım ederken taziykli suyun etkisiyle kafasını demir masaya çarparak yaşamını yitirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen, hukuk sürecini takip edeceklerini söyledi.

11 Ağustos 2023 Cuma günü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Eğitim-Sen Van üyesi Ahmet Bodakçi’nin, VASKİ’nin su kesintilerine karşı yaptığı başvuru sonucunda apartmanına bir tanker su gönderildi.  Tanker şoförünün suyu tek başına dolduramayacağını söylemesi üzerine yardım eden Bodakçi, taziykli su nedeniyle kafasını demir masaya çarparak yaşamını yitirdi.

Hortumu tutması gereken tanker şoförü araçta oturdu!

Konuya ilişkin açıklama yayımlayan Eğitim-Sen Van Şubesi, 11 Ağustos’ta yaşananları şu şekilde aktardı:

“11 Ağustos 2023 Cuma günü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Van Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi üyemiz Ahmet Bodakçi,  uzun süredir sularının akmadığı İpekyolu İlçesi sınırları içerisinde yer alan Çahan Apartmanına su getirmesi için VASKİ’yi aramıştır. Uzun uğraşları sonucunda VASKİ’den içerisinde sadece şoförün bulunduğu bir su tankeri Çahan Apartmanının olduğu adrese gönderilmiştir. Tanker şoförü su deposuna tek başına suyu dolduramayacağını; bir kişinin tankerin başında bekleyerek motoru çalıştırması gerektiğini, bir kişinin hortumu tutması gerektiğini ve bir kişinin de su deposunun üzerine çıkarak hortumun başını su deposunun içine tutması gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine Ahmet BODAKÇİ iki buçuk metre yükseklikteki su deposunun üzerine çıkmış, orada bulunan kapıcı hortumu tutmuş ve tanker şoförü ise araç başında beklemiştir.

VASKİ ihmali can aldı - egitim sen van

Tanker şoförünün suyu açması ile birlikte Ahmet BODAKÇİ taziykli suyun etkisiyle depodan aşağı savrularak başını demir masaya çarpmış ve ardından yere çakılmıştır. Kapıcının uzun uğraşları ve bağırışları sonucu şoför tarafından su kapatılmış ve hemen ambulansa haber verilmiştir. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve hemen Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Bodakçi maalesef iki gün süren yaşam mücadelesini kaybederek yaşamını yitirmiştir.”

‘VASKİ sorunları üstünkörü halletmeye çalışmıştır’

Van’da uzun süredir devam eden su sorunu ve VASKİ’nin tedbirsizliği sonucu genç bir akademisyenin yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen açıklamada, VASKİ’nin halka hizmet götürmekten çok farklı iddialarla gündeme geldiğine vurgu yapıldı. VASKİ’nin yeterli ve eğitimli personel olmadan sorunları üstünkörü halletmeye çalıştığına değinilen açıklamada, “Planlı ve programlı bir çalışma yürütmemesi, liyakatsizliğin tavan yaptığı bir kuruma dönüşmesi Ahmet Bodakçi’nin yaşamını kaybetmesine yol açmıştır. Eğitim Sen Van Şubesi olarak üyemizin ailesine ve tüm sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu ölümün sorumluları olan VASKİ yönetimi ile ilgili de tüm hukuki süreci yürüteceğimizi, hukuksal sürecin her aşamasında ailesinin yanında olacağımızı ve sorumlular tespit edilerek gerekli cezayı alıncaya kadar süreci takip edeceğimizi belirtiyoruz” denildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
VASKİ ihmali can aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    22 Ağustos 2023, 14:26

    […] Şemsibey Mahallesi’nde taş ocağı altında kalan evlerde yaşayan yurttaşlara susuzluk sorunuyla mücadele ediyor. Mahalleliler, tüm girişimlerinin olumsuz yanıtlandığına dikkat […]

    Cevapla