Yeşil Sol Doğubayazıt’ta miting havasında aday tanıtımı yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti’nin Doğubayazıt’ta aday tanıtımı mitinge dönüşürken, binlerce kişi meşalelerle yürüdü. Burada konuşan Ağrı vekil adayı Sırrı Sakık, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne dikkat çekti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Doğubayazıt’ta aday tanıtımı gerçekleştirdi. Aday tanıtımından saatlerce öncesinde yüzlerce kişi ilçe örgütü önüne gelerek halaylar çekti. Saatler geçtikçe kitle giderek büyüdü. Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili adayları Zelal Yılmaz, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Sırrı Sakık kente geldiğinde ise binlerce kişi meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Aday tanıtımında konuşan Sakık, halkın talebinin barış, özgürlük ve demokrasi olduğunu söyledi. Sakık, “Buradan Ankara’ya sesleniyorsunuz. ‘Biz savaş değil barış istiyoruz’ diyorsunuz. Biz sesinizi Ankara’ya taşıyacağız. Geçen gün Sinan Oğan denilen faşist, ‘HDP’de en çok gençler var’ diyordu. Haklı bizler gençlik ve kadın hareketiyiz” diye konuştu.

‘Sayın öcalan artık özgür olmalı’

Yeni bir yüzyıla girildiğini hatırlatan Sakık, “Yeni bir yüzyıla giriyoruz. Geçtiğimiz yüzyılda Kürt halkına çok zülüm yapıldı. Bu topraklarda acı dolu yıllar yaşadık. Kürt coğrafyasının dört bir yanında inkâr, imha ve asimilasyon politikaları uygulandı. Bizler bu politikaları kabul etmiyoruz. 2023’ün 14 Mayısında 4 vekille meclise gireceğiz. Biz zindanda olan herkesin özgürleşmesini istiyoruz. Sayın Öcalan’ın da Selahattin Demirtaş’ın da Figen Yüksekdağ’ın da tüm arkadaşlarımız da özgür olmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Kürtlerin katilleri bulunmuyor’

Kürt çocuklarının yıllardır kolluk kuvvetleri tarafından katledildiğini belirten Sakık, “Diyadin’de 2 çocuk öldürüp yanına silah bırakıp PKK’li dediler, yalan söylediler. Bu coğrafyada Kürt gençleri çok öldü. Ceylan Önkol havan topuyla öldürüldü failleri bulunmadı. Panzerler Kürt çocuklarına çarpar ölürler failleri bulunmaz” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Doğubayazıt’ta miting havasında aday tanıtımı yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir