Yeşil Sol Parti ne zaman kuruldu? Kimler tarafından kuruldu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyaset gündeminin bir numaralı konuları arasında ilk sırada yer alan Yeşil Sol Parti kim tarafından ve ne zaman kurulduğu merak ediliyor. Bizlerde sizler için Yeşil Sol Parti hakkında bilgiler derledil.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine ‘Yeşil Sol Parti’ ile girme kararı aldı. Yeşil Sol Parti’nin ne zaman kurulduğu, kim tarafından kurulduğu merak konusu oldu. Özellikle eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, sosyal medya hesabından Yeşil Sol Parti’nin logosunu paylaşması ile birlikte bu merak arama motorlarına yansıdı. Peki, Yeşil Sol Parti Genel Başkanı Kimdir, Ne Zaman Kuruldu?

Yeşil Sol Parti, yeşil siyaset üzerine kurulu ve “sol özgürlükçü” fikirleri ağırlıkla benimseyen, Ülkemiz sınırları içerisinde kurulan bir siyasi partidir. Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Yeşiller Partisi’nin birleşmesi ve bunlar dışındaki bağımsız bireylerin de süreç içinde harekete katılmasıyla, 30 Kasım 2012 tarihinde Ankara’da kurulmuştur. Partinin Başkanı İbrahim Akın – Çiğdem Kılıçgün Uçar yaparken üye sayısı 3 bin 52’dir.

Yeşil Sol Parti ne zaman kuruldu? Kimler tarafından kuruldu? - Flas gelisme HDP Yesil Sol Parti ile secimlere giriyor

Özgürlükçü değişimi hedefliyor

Demokratik, ekolojist, eşitlikçi ve özgürlükçü bir değişimi dile getirecek bir muhalefet hattını inşa etmeyi hedefleyen bir siyasi partidir. 2014 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Selahattin Demirtaş’ı desteklemiştir.

Haziran 2015 Genel seçimlerinde HDP’yi desteklemişlerdir.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşil Sol Parti ne zaman kuruldu? Kimler tarafından kuruldu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir